изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:43 EEST
ЕК РАЗРЕШИ НА БЪЛГАРИЯ ДО 10 000 ЕВРО МЛЕЧНА СУБСИДИЯ    
ЗемеделиеМаксималният размер на помощта за произведено и предадено качествено мляко да бъде до десет хиляди евро разреши на България Европейската комисия, съобщиха вчера от Министерството на земеделието.

Посочва се, че съгласно правилата за държавните помощи за земеделието в Европейския съюз, българската държава може да предостави държавна помощ за компенсиране на оперативните разходи, направени за достигане на стандартите за производство на качествено мляко, но в посочения размер. Предвижда се подкрепата да възстанови частично допълнителните разходи, свързани с прилагането на стандартите. Към допълнителните разходи не могат да се включват разходите за направените инвестиции и за фуражи. От тази помощ ще могат да се възползват около 3600 стопанства от млечния сектор, увеличили разходите си вследствие на прилагането на стандарта. За сравнение - до момента по съществуващата схема за подпомагане с 0,20 лв. на литър качествено мляко са подпомагани около 1900 стопанства. Помощта може да се предоставя в период до 5 години, като е възможно да се изплаща и за по-кратък период, включително за една година. Тя ще се изплаща в съответствие с Указания, изготвени от Държавен фонд "Земеделие".
Към настоящия момент под формата на държавно подпомагане в сектор "Животновъдство" са изплатени 65,4 млн. лв., от които 64 млн. лв. субсидии и 1,4 млн. лв. кредити.  Те са насочени  като субсидии за качествено мляко, за изхранване на животни от националния генофонд и контролираната част от популацията, по държавната  помощ  de minimis за изхранване на животни млечно направление и за развъдни асоциации в животновъдството.
За предоставяне на кредит на животновъдите са предвидении 7,5 млн. лв. До сега  документи са подали 234 фермери за усвояване на кредитен ресурс от 3 млн. лв., от които са усвоени 1 млн. лв.
 


Сходни връзки

ЕК РАЗРЕШИ НА БЪЛГАРИЯ ДО 10 000 ЕВРО МЛЕЧНА СУБСИДИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.45 секунди