изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:59 EEST
В КАВАРНА: ДОПЪЛНИТЕЛНО СТИМУЛИРАНЕ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН    
Новини

Със спечелени проекти за 1,7 млн. лева за образованието започва учебната година в общината

Работещите в сферата на образованието в община Каварна ще получат допълнително финансово стимулиране за първия учебен ден, съобщиха от общинския отдел по образование. Така педагозите ще вземат по 140 лева, работещите в администрацията на учебните заведения ще получат по 100 лева, а непедагогическият персонал - по 70 лева. Подобно стимулиране е било осигурено и за 24 май. Средствата за допълнителните средства за работещите в училищата са от делегираните им бюджети, а за персонала в детските градини са от общнската хазна.



Допреди година държавата осигуряваше допълнителен финансов стимул за работещите в образованието за 24 май, 15 септември и за Коледа, но практиката бе прекратена от миналата година. Затова сега общината стимулира работещите в сферата на образоването в Каварненско.
Днес всички 140 първокласници ще получат от кмета Цонко Цонев книжка "Здравей училище". В община Каварна за новата учебна година не бе допуснато закриване на училище, а училище "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Белгун получи статут на защитено. Приключили са всички ремонти в образователната система на общината. Тя започва новата учебна година с няколко одобрени проекта. Предвижда се по проект по оперативна програма "Регионално развитие" да се  ремонтира училищна спортна зала, да се изгради фитнес-зала, многофункционална спортна площадка с лекоатлетическа писта, както и вентилация на спортните салони. Проектът е на обща стойност 1 милион лева и се отнася за СОУ "Ст. Караджа" и ОУ "Й. Йовков". Спечелен е и проект за 700 000 лева за образователна интеграция на децата от малцинствата. Той обхваща СОУ "Ст. Караджа", ОУ "Й. Йовков" и НЧ "Братя Миладинови".
Общо 1528 са учениците, които ще влязат в класните стаи на училищата в общината днес.
Работата по проекти - разработване и реализиране, ще е основната задача за сферата на образованието в община Каварна тази година, увериха от общинския отдел.
 


Сходни връзки

В КАВАРНА: ДОПЪЛНИТЕЛНО СТИМУЛИРАНЕ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди