изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:15 EEST
ДЪЛГО ЧАКАНА ПОБЕДА В КАВАРНА    
СпортСлед три мача без победа отборът на “Калиакра” надигра с 2:1 “Светкавица” (Търговище) и зае полагащото му се място в средата на класирането. Двубоят премина при трудни и за двата съперника условия – силен вятър, а през почивката се изсипа и дъжд на терена.

 

Първата голова ситуация  за домакините дойде в 23-ата мин., когато Калин Ганчев излезе очи в очи с търговищкия вратар Личев, но не успя да го преодолее. Веднага след това централният нападател Иван Петков се измъкна  на върха на атаката, финтира  вратаря и вкара топката в опразнената врата – 1:0. Изходът на двубоя можеше да се реши пет минути по-късно, когато “Калиакра” подхвана хубава атака по крилото, но съдията я спря с пресилена засада.

   В началото на втората част на каварнеци отново им се удаде възможност да увеличат резултата, но Диян Кателиев и Иван Петков бъркаха в решаващата фаза на контраатаките. Кателиев все пак изработи дузпа за домакините в 73-ата мин., след като бе изведен от Ганчев в чиста позиция. Зад бялата точка застана капитанът Ангел Стойков и вкара за 2:0.

  Мачът вървеше към завършване, когато съдията Вихрен Манев отсъди спорна дузпа за гостите, след като топката докосна ръката на Детелин Димитров в наказателното поле. В същата ситуация, с неприбрана към тялото ръка, се озова преди това и бранител от “Светкавица”, но рефера остана безмълвен. Георги Кичуков изпълни най-тежкото наказание и намали резултата – 2:1. Това попадение стимулира още повече търговищките футболисти, които през второто стояха много по-добре на терена от първата част, въпреки че вятърът помагаше на “Калиакра”. Най-близко до ремито те достигнаха в 88-та минута, когато Мартин Димитров отправи страхотен удар към вратата каварненци, но Генко Славов го спаси.

“Калиакра”: Г.Славов, Ст. Славов (66 – Ж. Йорданов), Дет. Димитров, Ант. Димитров (Д. Андонов), Флоров, Ганчев, Пекин, Петков, Кателиев, Стойков, Садула (58-Стоилов).

“Светкавица”: Личев, Комитов (75-Шоколаров), Стоянов, Василев, Венков, Димитров, Христов, Великов, Арабов, Мустафа, Петров.

Димитър АПОСТОЛОВ

 

ОТЗИВИ

Пламен Донев:ст. треньор на “Светкавица”:С играта си в този мач “Светкавица”заслужаваше поне едната точка. Смятам, че през втората част нашият отбор стоеше по-добре, владееше средата на терена и оттам идваха опасностите за “Калиакра”. През първото полувреме ве можахме да се нагодим към вятъра, не задържахме топката, ритахме я в наказателното поле на Каварна и нищо не се получаваше. Второто полумреме, когато влезаха повече офанзивни футболисти, по-трайно задъроахме топката, създадохме повече голови ситуации. Дузпата срещу нас беше пресилена. Вратаря Личев първо игра с топката и след това закачи с крака си нападателя на “Калиакра”. Този гол предреши изхода на срещата.

Атанас Атанасов, ст. треньор на “Калиакра”: Напрежението беше повече от необходимото и това се отрази на играта ни. Не слаби игри,и а малшанс ни преследваше през последните мачове и затова нямаме точки. Предишния кръг в Пловдив имахме 4 чисти голови ситуации, но не успяхме да ги реализираме. Така беше и на мача в Несебър. Няма на чужд терен отбор, който ни е надиграл, но заради неумението ни да вкарваме губим. Това влияе лошо на самочувствието на отбора, момчетата  се разколебават.  От понеделник с отбора започва да тренира Тодор Радомиров. Той е нападател, голмайстор и се надявам да попълни празнината в завършващата фаза.  Доволен съм, че в този мач момчетата показаха характер, бориха се и постигнаха успех. За съжаление контузиите продължават да преследват основни състезатели. Антон Димитров си обърна глезена и трябваше да влезе Дарин Андонов, който все още не е готов за такива битки, макар че се справи донякъде.Делчо Стоилов се контузи и продължихме почти с 10 души. Но положителното за нашия отбор са трите точки. Тази победа може би ще ни отърси от напрежението и смятам, че игрите ни занапред ще се подобрят.

Димитър АПОСТОЛОВ

 

 


Сходни връзки

ДЪЛГО ЧАКАНА ПОБЕДА В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди