изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:00 EEST
ОБУЧАВАТ СЪДЕБНИ СЛУЖИТЕЛИ    
Ред и сигурностОколо 50 служители на петте районни съдилища в Добрички съдебен окръг се обучават в рамките на два дни за работа със софтуерния продукт „Съдебно-административна система - съдебно деловодство” /”САС - СД”/.

От пресслужбата на съда ни информират, че обучението се осъществява от служител на „Информационно обслужване” АД -  клон Варна, които са автори на компютърната програма. То ще продължи следващия месец - за надграждане на уменията на съдебния персонал за работа със софтуера. Екипи на фирмата ще оказват конкретна помощ при неговото усвояване и на работните места на съдебните служители.

Въвеждането на програмата ще се осъществи на два етапа, като през 2009 г. се включат нови елементи. Чрез тях ще се реализира връзка и електронен обмен на данни между петте първоинстанционни и въззивния съд в Добрич.

Програмата, с която Окръжен съд - Добрич работи от 2000 година, бе внедрена в администрациите на първоинстанционните съдилища от 1 септември. Системата поддържа електронна папка за всяко конкретно дело. Това  спомага за по-ефективно управление на делата и улеснява предоставянето на информация на адвокатите и заинтересованите страни. С помощта на продукта се изготвят статистическите отчети, които съдилищата изпращат на 3, 6 и 12 месеца във Висшия съдебен съвет. Софтуерът предоставя възможност за подготовка на много справки по хода на делото и ведомости за обобщаване на дейността на съда. Чрез него се изготвя и справка за приключените дела за интернет-страницата на конкретното съдилище.

В момента със „САС - СД” работят /или са внедрява/ общо 125 районни и окръжни съдилища в страната, един апелативен и Софийски градски съд. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ СЪДЕБНИ СЛУЖИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди