изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:04 EEST
Почти 800 млн. евро са необходими за обновяване на подвижния състав на БДЖ, според анализ на комисията „Кардам”    
Парламент София. Депутатът от БНС Румен Ангелов представи икономически доклад за състоянието на железниците по време на заседанието на временната парламентарна комисия за установяване на причините за пожара в бързия влак София – Кардам от 28 септември. Докладът бе изготвен по искане на депутата от БНС с помощта на икономическия експерт Петкан Илиев, предаде репортер на Агенция „Фокус”.


Между 2009 и 2013 г. правителство трябва да се ангажира със 797 млн. евро за обновяване на подвижния състав – това е основният извод от доклада.
БДЖ и НКЖИ се намират в повече от тежко състояние, заяви Ангелов. Според него – това е основният извод от доклада, изготвен за състоянието на железниците в петгодишен период. “Считам, че основната причина за трагедията е подвижният състав”, коментира още депутатът.
Докладът е бил от 60 страници в първоначалния си вид, но по-късно е съкратен с около 2/3. Всички материали, които са поискани от експертите, изготвили доклада, са предадени от всички институции. Според Румен Ангелов – това е било реална предпоставка за изготвянето на един добър и обективен доклад.
По време на миналото заседание депутатите изслушаха показанията на свидетелите на трагедията. Локомотивният машинист, помощник локомотивният машинист, шафнерът, началникът на влака, служител на РПУ – Червен бряг и на пожарната представиха своите версии за случилото се.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

Почти 800 млн. евро са необходими за обновяване на подвижния състав на БДЖ, според анализ на комисията „Кардам” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди