изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:13 EEST
Кметът на Пловдив излиза в кръгова отбрана    
Политика"Атанасов не може да ми прехвърля кметските правомощия. В Пловдив има един кмет и той се казва Славчо Атанасов. Аз съм председател на Общинския съвет (ОбС) и никога не съм имал стремеж към кметския стол", заяви председателят на Общинския съвет в Пловдив Йордан Кюмюрджиев. "В противен случай на местните избори нямаше да агитирам нашите членове да подкрепят Атанасов" допълни още той.

По повод изказването на кмета Славчо Атанасов, че от днес Пловдив има нов кмет и той се казва Йордан Кюмюрджиев, председателят на ОбС в града на тепетата заяви, че "Новосформираното мнозинство в ОбС ще подкрепя в бъдеще всички предложения на кмета, които са в полза на града. Аз не търся лична реализация. Интересува ме какво положително се случва за гражданите на Пловдив".

Кюмюрджиев заяви още, че поема пълна отговорност, но не за управлението на града, а за това, което взима като решение Общинския съвет. Той отчете като политическа грешка, че неговата партия ГЕРБ е подкрепяла всяко предложение на кмета.

"Поемам отговорност и се извинявам на гражданите на Пловдив", заяви председателят на ОбС.

"Оттук нататък ние поемаме нашата отговорност", добави той.

"Бламиран съм на днешната сесия, но ще направя всичко възможно за интересите на хората", заяви кметът на града Славчо Атанасов, след като се получи ново мнозинство в Общинския съвет, което изолира ВМРО.

"Аз нямам проблеми с ГЕРБ, а с нейния председател Йордан Кюмюрджиев. След като децентрализира управлението на града и след като зад него стои мнозинство с 26 гласа, нека сега той да поеме отговорност за управлението. Пожелавам му успех", каза още кметът.

Той подчерта, че администрацията може да работи във всякакви условия, но кметът излиза в кръгова отбрана.

"Искат да ме превърнат в марионетка - послушен и подчинен. Но докато аз съм кмет, заявявам, че това няма да стане. Готов съм на предсрочни кметски избори, които съм убеден, че отново ще спечеля. Това, обаче, ще бъде само хабене на средствата на хората", заяви Атанасов.

actualno.com

 


Сходни връзки

Кметът на Пловдив излиза в кръгова отбрана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди