изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:46 EEST
ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА РИБОЛОВА И НЕ САМО…    
Лов и риболов

Стилиян МИТЕВ

На всички ни е известна крилатата Вазова фраза: „Ако не бях дошъл в Тетевен, и аз щях да бъда чужденец на майка България”.

Действително и днес това е едно от най-живописните кътчета в България. Не по малко известно е и красивото курортно селище Рибарица, недалеч от града. Когато тръгнем по криволичещия асфалтов път от Тетевен към Рибарица, много скоро пред нас се разкрива чудна гледка - малко изкуствено езеро за спортен риболов, подхранвано от екологично чистата Васильовска река. Местните хора веднага ще ви кажат, че това е рибарникът на Петко Ивановски - едно от предпочитаните места за отмора не само тук. Защото, когато спрете на малкия паркинг, ще забележите, че около вас колите не са единствено с ловешка регистрация.

Този текст не е реклама. Още по-малко платена! Той иска да внуши, че частната инициатива действително може да допринесе много за развитието на един регион или селище. Защото рибарникът на Ивановски е хармонично вписан в естествената природна среда, съчетавайки красотата и прохладата на планината с удоволствието от риболова. Тук са създадени всички условия не само запалените рибари, но и лаиците да усетят тръпката от добрия улов. А езерото е най-богато с шаран и то от специален унгарски вид: с малка глава и голямо тяло. Онези, които не разполагат с въдици и други риболовни принадлежности, могат да ги заемат, както и чадър, столче или удобен шезлонг. За най-страстните рибари са предвидени кокетни бунгала с климатици за пренощуване. Модерният ресторант в комплекса предлага и специалитети от риба, и най-разнообразни други гозби. Тези, които разчитат на своите кулинарни способности, могат сами да приготвят рибните си специалитети.

Радостно би било, ако в България има повече такива места за пълноценен отдих. А още по-добре би било, ако имаме възможност -  финансова и физическа, да ги посещаваме!

 


Сходни връзки

ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА РИБОЛОВА И НЕ САМО… | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди