изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:17 EEST
47 ЗАПОЧВАТ РАБОТА ПО ПРОГРАМИ ЗА ЗАЕТОСТ    
Общество47 безработни от Добричка област ще бъдат устроени на работа благодарение на четири регионални програми за заетост, съобщиха от областна управа.

Програмите - три от община Генерал Тошево и една от Крушари, бяха одобрени на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.
Първата програма на община Генерал Тошево е "Създаване на разсадник за цветя и на цветни алеи". Тя предвижда заетост на 10 безработни лица за 9 месеца. Второто предложение от същата община е "Осигуряване на безопасна и благоприятна среда в детските градини и в ученическо общежитие". В предвидените дейности по облагородяване и поддържане на тревните площи ще бъдат включени 20 безработни. Третата програма е разработена от Професионалната гимназия по земеделие в Генерал Тошево и предвижда "Изграждане и поддържане на цветни алеи в училищния двор" чрез   осигуряването на заетост на две лица.
Община Крушари е нарекла своята програма "Безопасни пътища". Тя е насочена към подобряване на общинската пътна инфраструктура. В почистването и поддържането на крайпътните пространства и вътрешноулична мрежа ще бъдат наети 15 безработни мъже над 50 години.
Заетостта по четирите програми ще е за 9 месеца. За реализацията на предложенията от държавния бюджет са необходими 120 хиляди лева. До края на месеца одобрените предложения от Областната комисия по заетост ще бъдат изпратени в МТСП за включване в Националния план за действие по заетостта през 2009 г. НДТ

 


Сходни връзки

47 ЗАПОЧВАТ РАБОТА ПО ПРОГРАМИ ЗА ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди