изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:50 EEST
Във Варна забраниха събирането на средства от родители за издръжка на децата им в детските градини и училищата    
ОбразованиеВарна. Забранява се събирането на средства от родители и настойници за издръжка на децата им в общинските ясли, детски градини и училища. Това стана ясно на пресконференция на кмета на Варна Кирил Йорданов, предаде репортер на радио „Фокус” – Варна.

Заповедта на кмета, която е подписана днес, гласи, че родителите или настойниците заплащат само таксата за детска градина или ясла, която възлиза на 40 лв. на месец. „Издръжката на едно дете на месец възлиза на 167 лв., така че останалите 127 лв. се поемат от общината”, уточни Йорданов. Той допълни още, че е недопустимо родителите да се натоварват допълнително със заплащането на различни суми. „Където нещо недостига или е необходимо, то ще бъде осигурявано от бюджета, който възлиза на 62 млн. лв.”, категоричен е Йорданов.
Виктория ИВАНОВА
 


Сходни връзки

Във Варна забраниха събирането на средства от родители за издръжка на децата им в детските градини и училищата | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Във Варна забраниха събирането на средства от родители за издръжка на децата им в детските градини и училищата
Автор: Anonymous да 2008-09-23 @ 23:04 EEST
Лично чух г-жа Николова да казва, че повишаването на таксите за детските за детските градини ще доведе до спиране на исканията за допълнителни пари от родителите. Днес, 23 септевмри аз платих 40 /четиридесет / лева в детската градина на дъщеря си.
Във Варна забраниха събирането на средства от родители за издръжка на децата им в детските градини и училищата
Автор: Anonymous да 2008-09-24 @ 00:24 EEST

В Добрич , продължава изнудването на родителите от служителите на детсйката градина на детето ми.Г-жо Николова , последвайте примера на Г-н йорданов!!!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди