изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:30 EEST
ИСКАМЕ ОТ РУМЪНИЯ ОЩЕ 10 ТОНА КАЛКАН    
Лов и риболовБългария е отправила официално искане до Румъния - страната ни да улови още 10 тона калкан от квотата на северната ни съседка, съобщи шефът на териториалното звено на ИАРА в Добрич Атанас Чолаков.

До този ход се стигна, след като още на деветия месец на годината българските рибари изчерпаха годишната си квота от 50 тона. В момента има забрана за ловене на деликатеса. Досега комшиите са уловили в мрежите си едва 30 тона. Родните ни рибари са предложили остатъкът им от 20 тона да бъде поделен по равно, тъй като дъното на родното ни Черноморие бъка от калкан.

От края на 2008 г. - по изискване на Европейския съюз, мрежите за улов ще бъдат от т.нар. щадящ тип. Това означава, че "окото" на мрежите ще бъде с диаметър 200 милиметра. Сега той е 180 милиметра. Целта е да се ловят възможно най-големите екземпляри от ценната риба.

От два месеца в най-популярния магазин за риба в Добрич “Каската на костенурката” не е продаван калкан, научи НДТ. Търговци от местните заведения ходят до борсата във Варна да се снабдяват с деликатеса. 100 грама пържен калкан струват 4 лева. НДТ     

 


Сходни връзки

ИСКАМЕ ОТ РУМЪНИЯ ОЩЕ 10 ТОНА КАЛКАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди