изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:05 EEST
Анелия Крушкова: Българите, които почиват в чужбина, са повече, отколкото чуждестранните гости у нас    
ТуризъмВелинград. Продължава тенденцията, при която българските граждани, които почиват в чужбина, да са повече от чуждестранните гости у нас. Това каза на работна среща във Велинград председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Ръстът на българите посетили чужди страни са 38,8%. Ръстът на българи, почивали в Гърция е с 112%, а в Турция с 1,7%.
Към месец юли 2008 в сравнение с миналата година България е посетена с 15,6% повече туристи. Допуска се, че до края на годината ръстът на туристите ще достигне 20%. Приходите от туризъм за тази година са с ръст от 12,1%. Запазва се процентът на посетилите страната ни от държавите Румъния - 42,6%; Германия - 12,7%; Великобритания – 4,5%; Русия – 19,3%.
Европа остава основната туристическа дестинация в света. Към 2020 г. Европа ще остане основна дестинация. По данни на ЕК ръст в следващите години ще показват Северна и Източна Европа, а Средиземноморието ще бележи ръст. Продуктите, които ще бъдат развити са гастрономията и виното, малките градове и села, празниците и концертите. Ако искаме да сме успешни трябва да бъдем съпричастни към препоръките на ЕК, каза Крушкова.
Тя бе категорична, че България търси постоянните туристи. Тези, които ще се върнат и другата година и по-другата.
Част от рекламната кампания на ДАТ за България включва реклама върху международните камиони. Върху тях могат да бъдат брандирани освен логото на България и нещо, което идентифицира страната ни. До края на годината има идея да се направи реклама върху хранителни продукти, които се консумират всеки ден и които се разпространяват в ЕС.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Анелия Крушкова: Българите, които почиват в чужбина, са повече, отколкото чуждестранните гости у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди