изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:08 EEST
Петко Сертов заподозрян в лъжа    
Новини
Депутати от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще посетят Държавната агенция за национална сигурност за проверка на фактите, свързани с работата със специални разузнавателни средства (СРС-та).


Поводът е скандалът, разразил се в средата на миналата седмица, че депутати от ръководството на Комисията са били следени от служители на агeнцията, съобщи Дарик. Решението да бъде направено това стана, след като миналата седмица шефът на т. нар. българско ФБР Петко Сертов беше изслушан в Народното събрание и заяви, че не е знаел, че негови служители са изисквали разпечатки от телефоните на депутати.
На среща във вътрешното министерство миналия вторник председателят на вътрешната комисия Минчо Спасов от НДСВ и Татяна Дончева от левицата, която е заместник-председател, установили, че агенти на ДАНС са ползвали разпечатки на техни телефонни разговори. Заради скандала директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност" в агенцията беше временно отстранен от длъжност, съобщиха официално от ДАНС.
Вчера обаче Владимир Писанчев заяви в интервю, че това не е вярно. Никой от агенцията не отрече думите му. Писанчев твърди още, че не е правил нищо без шефовете му да са знаели. (Виж линка)
"По мое време в НСС Писанчев беше оперативен работник, няма да коментирам повече за него. Но мога да кажа, че никой от тия хора в ДАНС не би си позволил да предприеме такива действия - да следи депутати, без санкция на началниците си. Затова трябва да се установи кой лъже - Сертов или те", коментира пред bTV депутат от ДСБ Атанас Атанасов, който е бивш шеф на Националната служба за сигурност.
Междувременно началникът на кабинета на президента ген. Никола Колев заяви пред Нова телевизия, че първоначалната идея на президента е била за създаване на звено, което да се занимава с тежки случаи на корупция. Тя обаче се разширила и се създала ДАНС. "Реализацията на това не беше осъществена по първоначалната идея. За това нека не приписваме идеята на ДАНС на президента", защити Колев Георги Първанов. "Скандалът, който стана след разпечатките показва, че част от народните представители започнаха да се занимават дали са обект или не на службите. Част от критиките на ЕС са за корупцията по високите етажи. Да се замислим какви са депутатите и да започнем от парламента", зададе риторичен въпрос генералът. Според него, нерегламентираните връзки на хора от висшите етажи на политиката с хора от подземния свят показва морал. "Не може всеки да се бърка в масивите на тайните служби. Това показва непрофесионализъм от страна на тайните служби", подчерта бившият шеф на Генералния щаб на армията. dir.bg
 


Сходни връзки

Петко Сертов заподозрян в лъжа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди