изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:39 EEST
"ЛУКОЙЛ" ИНВЕСТИРА 1.200 ХИЛ. ЕВРО ЗА ШЕСТ МЕСЕЦА В КАВАРНА    
ИкономикаТова е първата инвестиция на петролния гигант на Добруджанското Черноморие

Общинският съвет на Каварна одобри инвестиционно намерение на "ЛУКОЙЛ" на провелото се във вторник редовно заседание. Морският парламент даде разрешение за изработване на проект за изменение на общоустройствен план за имотите, върху които ще бъде разположена инвестицията, съобщиха от пресслужбата на общината. "Желанието ни да инвестираме в община Каварна не е просто случайност. Решението бе взето след анализ, от който ясно се вижда, че Каварна е работеща община. А след като местната власт помага на бизнеса, то бизнесът също подава ръка на местната власт" - е заявил пред съветниците Юксел Ахмед, представител на фирмата-инвеститор.
Обектът на компанията ще бъде разположен върху 35 дка, които са били закупени от частни стопани в района. Инвестицията ще протече на два етапа. Първият включва изграждане на голяма бензиностанция, газстанция, паркинг, магазин и кафе към комплекса, като "ЛУКОЙЛ" е заявила, че има пълната проектна, организационна и финансова готовност да започне работа по изграждането на обекта си, който ще е разположен на международния път Варна - Дуранкулак. Предвидената сума за реализиране на първата част от проекта възлиза на 1 млн. и 200 хил. евро. Намеренията на инвеститора са първият етап от изграждането да бъде реализиран за 6-7 месеца и от новия туристически сезон той да работи. Вторият етап, в който се предвижда изграждането на логистични обекти, е в етап проектни идеи. Като цяло от компанията са заявили, че общият размер на инвестицията е възможно да достигне до 20 млн. евро.
 


Сходни връзки

"ЛУКОЙЛ" ИНВЕСТИРА 1.200 ХИЛ. ЕВРО ЗА ШЕСТ МЕСЕЦА В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди