изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:25 EEST
ДО АПРИЛ ДОГОДИНА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ИЗГРАЖДАНЕТО НА РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО    
НовиниДобричка област е сред седемте, където закъснява изграждането на регионално депо за ТБО, сочат от МОСВ


МОСВ вече е направило програма за започване в съкратени срокове на оставащите за изграждане 21 регионални депа, които са част от системата от общо 55 регионални депа, съобщи пресцентърът на екоминистерството. Направена е такава организация, че най-късно до април догодина да започне строителството на всичките 21 депа. От тях в напреднал етап на подготовка са седем - в Ботевград, Ямбол, Габрово, Кочериново, Костиндборд, Кърджали и Плевен, и тяхното строителство може да започне още в края на тази година. За седем други депа има готовност строителството да започне в началото на следващата година - в Левски, Бяла, Луковит, Костенец, Стара Загора, Варна и Велико Търново. Засега със закъсняла подготовка са седем депа - в Пазарджик, Добрич, Провадия, Видин, Малко Търново и Разлог, но според министър Джевдет Чакъров, при добра организация и тяхното строителство може да бъде подготвено до април-май догодина.
По предварителни разчети за изграждането на регионалните депа ще са необходими около 290 млн. лева.
МОСВ обяви ново набиране на проекти за строителство на пречиствателни станции специално за населени места с над 10 000 жители. По процедурата ще бъдат разпределени 510 млн. лева. Проекти ще бъдат набирани до 15 декември. Министърът призова общините да са по-активни и по-диалогични, защото изграждането на пречиствателни станции в населените места с над 10 000 еквивалент жители до 2010 година е ангажимент на страната ни, поет пред Европейския съюз.
 


Сходни връзки

ДО АПРИЛ ДОГОДИНА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ИЗГРАЖДАНЕТО НА РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди