изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:01 EEST
Станишев хвърли ръкавицата на Борисов    
Политика
Премиерът Сергей Станишев хвърли ръкавицата на един от най-големите си критици - Бойко Борисов.


„Аз съм готов с неформалния лидер на най-голямата опозиционна партия да изляза на публичен дебат по всички въпроси. Да видим какво предлагат, какво знаят, какво могат", заяви министър-председателят след пленума на БСП, който се състоя днес. "Нищо, празни кухи приказки и нищо повече не стои зад това. Ако погледнете икономическата програма на ГЕРБ, ако това нещо се реализира в България в този момент, това е, аз твърдя, финансова икономическа катастрофа", добави премиерът по повод Борисов.
"Аз се надявам, че с тази заявка за публичен дебат той има предвид, че отиваме на предсрочни избори, защото дебати се правят преди избори, а не по време на управлението", отговори задочно пред Дарик столичният кмет. "С радост бих чул отговори на основните въпроси, които вълнуват и обществото: как за няколко години управление този премиер успя да направи България най-корумпираната държава в ЕС, а българите последни по доходи, как успя да накара ЕК да ни лиши от всички пари, които ни се полагат, двете най-важни институции в светва, как успя да направи така, че да предоговори един добър договор с „Газпром” и да загубим за две години над 500 млн., как съумя да направи така, че да срине целия сектор за сигурност, за да си реши вътрешните проблеми в партията, разбивайки цяло МВР и създавайки ДАНС", каза още Бойко Борисов.
На 47-мия конгрес на БСП ще има промени в устава или ще бъде приет изцяло нов устав, съобщи междувременно Станишев след пленума. Висшият съвет на БСП реши конгресът да се състои на 22 и 23 ноември в НДК.
"За да дадем ясен отговор за бъдещето на България, трябва да дадем ясен отговор на въпроса какво е БСП и каква е нашата визия за развитието на България. През последните три години страната ни постигна немалко резултати – освен членството в ЕС, ние сме свидетели на повишаване на жизнения стандарт", каза още министър-председателят.
По повод скандала със следенето на депутати и журналисти от ДАНС, той заяви, че няма съмнение, че трябва да има ефективен парламентарен контрол върху агенцията. Според него следващата или по-следващата седмица въпросът със създаването на парламентарна комисия за контрол на ДАНС да има решение.
Станишев коментира, че е съвсем логично, когато от тази служба има изтичане към поръчкови медии, тя да направи информационно проучване. Никога не съм изпадал в технически подробности – те не са моя работа, допълни Станишев. Той уточни, че въпреки това е необходима вътрешна проверка на случая „Галерия” и всичко, свързано със скандалите в ДАНС, защото в тази служба трябва да има ясна отговорност.
Вътрешният министър Михаил Миков каза пред журналисти, че ДАНС и ГДБОП са работели съвместно по разработката за спрения сайт "Опасните" и са събирали информация. По думите му, общо е ползван ресурсът и е имало добро взаимодействие. dir.bg
 


Сходни връзки

Станишев хвърли ръкавицата на Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди