изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:22 EEST
Шефът на ПФК "Добруджа" е бил задържан от полицията за 24 часа    
Ред и сигурностОбщината в Добрич сезира прокуратурата за тежкото финансово състояние на ПФК "Добруджа"

Изпълнителният директор на ПФК "Добруджа"-АД Роман Георгиев е бил задържан от сектор "Икономическа полиция" в Добрич за срок от 24 часа. Това съобщи директорът на ОД на МВР комисар Ивелин Петров. По думите му мярката е била наложена по повод преписка на Районната прокуратура за футболния клуб. Петров допълни, че Георгиев е бил задържан вчера и вероятно вече е освободен



Роман Георгиев не отговаря на мобилния си телефон. От ПФК "Добруджа" уточниха, че преди около две седмици икономическата полиция е извършила проверка в офисите на клуба и са били взети документи. Георгиев вчера е бил извикан в полицията, за да даде обяснения върху документацията, когато е бил задържан.

Общината в Добрич сезира прокуратурата за тежкото финансово състояние на ПФК "Добруджа" и настоява компетентните органи да извършат проверка в акционерното дружество, съобщи на пресконференция на 5 септември кметът Детелина Николова.

Тогава тя отбеляза, че дружеството, в което общината е съакционер, е регистрирано с капитал от 2 173 000 лева, а натрупаните загуби възлизат на 1 900 000 лева.

Дружеството е декапитализирано, въпреки приходите, които постъпват от апортираното от общината право на ползване на недвижими имоти, уточни Николова. По думите й прокурорската проверка трябва да изясни дали част от приходите от общинските имоти не се отклоняват за други дейности.

БТА

 


Сходни връзки

Шефът на ПФК "Добруджа" е бил задържан от полицията за 24 часа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди