изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:58 EEST
КАВАРНА И КОНСТАНЦА - В ПАНАИР "КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ"    
КултураС проявата историческите музеи в двата морски града финализират съвместния си проект

С панаир "Културен туризъм" историческите музеи от Каварна и Констанца закриха вчера съвместния си проект "Център за развитие и разработване на ефективни модели за културен туризъм в района на Каварна и Констанца", съобщиха от пресслужбата на морската община. Целта на панаира бе представяне на всичко, направено по проекта - ресурсен пакет, пакет с туристически услуги, едночасов филм за ключовите обекти от българска и румънска страна и презентации на теми "Ролята на културния туризъм за опазване на културно-историческото наследство", "Ролята на IT технологиите" и "Иновационните модели в културния туризъм". По-късно през деня в Каварна бе открит и Информационен център, в който ще се предлагат туристически пакети и екскурзоводско обслужване на туристите за районите на Каварна и Констанца, като центърът се помещава в сградата на Историческия музей в Каварна, допълват още от пресслужбата на общината.
В края на август българският черноморски град бе домакин на последния етап от проект - тренинг курс, който имаше за цел повишаване компетенциите на хората, работещи в сферата на туризма. Общо 30 души преминаха обучението, като от всяка от двете страни имаше по 15 представители на общинските администрации, музейни работници и работещи в туристическия бранш.
 


Сходни връзки

КАВАРНА И КОНСТАНЦА - В ПАНАИР "КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди