изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:29 EEST
Мъж от LA изби близките си, БГ брокер се замонаши    
По света
Жител на Лос Анджелис (Los Angeles - LA) застреля съпругата си, тримата си синове и тъща си, а накрая и себе си. Предполага се, че мъжът е извършил петорното убийство защото не е виждал изход от тежките финансови проблеми, които е имал, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС.


 В миналото той е работил в редица водещи счетоводни фирми, но напоследък не е успявал да си намери работа. Всичко това мъжът е описал детайлно в три предсмъртни писма, които са намерени от полицията.
Много американци са загубили работата си през последния месец, което, според анализатори, е резултат от бушуващата финансова криза. Според правителствен доклад само през септември са били съкратени 159 000 души, работещи в хранителната промишленост, строителството или в малки фирми.
Британският вестник "Телеграф" пък посвещава свой материал на сънародника ни Христо Мишков, който, след успешна кариера на Уолстрийт, решава да се върне в родината си и да стане монах. Брат Никанор, под каквото име е известен днес, "захвърля скъпите костюм и обувки, за да облече расо и да обуе сандали", сякаш предусещайки колапса на световната финансова система, отбелязва изданието.
"Не е лошо да видиш хора, които консумират повече, отколкото съзидават, да страдат отвреме-навреме. Това ще ги направи по-отговорни", казва монахът пред вестника, визирайки акулите от Уолстрийт. Според него кризата е следствие от човешката алчност и "това, че някой на тази земя има повече, отколкото му е нужно, означава, че в същото време други умират от глад".
"Всеки може да бъде добър брокер, но ползата за света от това е никаква", категоричен е монахът.
Единствен остатък от миналото са контактите му с бивши колеги, с чиято финансова помощ брат Никанор се надява да ремонтира манастира, който по време на комунистическия режим е бил трудов лагер, заключава "Телеграф".
 


Сходни връзки

Мъж от LA изби близките си, БГ брокер се замонаши | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди