изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:31 EEST
Възпитател ходи чисто гол пред сираци    
Образование
Най-честите нарушения в социалните домове са свързани със злоупотреби с власт спрямо децата. Прокуратурата трябва да действа много по-бързо и ефективно при сигнали нарушаването на правата в институциите.


Това заяви интервю за Агенция “Фокус” председателят на Национално сдружение на сираците в България Слави Михайлов.
“Когато става дума за насилие върху деца от социални домове или изобщо насилие върху деца, прокуратурата трябва да бъде възможно най-пъргава”, категоричен е той.
Според него често злоупотребите са от страна на ръководствата на домомете.
“Възпитателите надвишават правата си. Например един възпитател това лято е ходил на лагер с децата и е решил да се разхожда чисто гол в лагера - такъв сигнал има при нас. Аз го питах на какво основание е направил това, а той отговори, че всеки родител бил ходил гол пред детето си. Отговорих му, че това не са негови деца”, разказа Михайлов.
Друг възпитател от дом във Варна, бивш военен, биел системно дете от дома, което избягало и било насилено. Все още се очаква реакция от страна на прокуратурата.
Според Михайлов често възпитателите нямали точна и ясна представа по какъв начин трябва да се държат с децата. Липсва каквото и да е предварително обучение на персонала, заяви още той.
 


Сходни връзки

Възпитател ходи чисто гол пред сираци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди