изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:56 EEST
"ПАПАС ОЛИО" ИСКА ДА ИНВЕСТИРА ОЩЕ 5 МИЛИОНА ЛЕВА В БАЛЧИК    
НовиниОбщина Балчик проведе конкурс за продажба на три парцела след получено писмо с инвестиционно намерение от "Папас олио" АД, каза кметът Николай Ангелов, цитиран от електронното издание "Регал".

Терените са в съседство с базата на рафинерията и общата им площ е 18.5 дка. Началната цена е 298 950 лв. Право на участие в конкурса имаха кандидати, отговарящи на условието да са регистрирани по Търговския закон, да са развивали дейност и да са инвестирали в общината не по-малко от 30 милиона лева, както и да са разкрили поне 100 работни места. Терените се дават за изграждане на инсталация за предварителна подготовка на сурови растителни масла, предназначени за производство на биогорива и възобновяеми енергийни източници.
Според електронното издание, намерението на "Папас олио" е да инвестира 5 милиона лева в инсталацията за преработка на олио и подготовката на суровината за биодизел. Очакванията на мениджърите са проектът да бъде реализиран за три години.
"Папас олио" АД е българо-гръцко дружество, основано през 1994 г. То е най-големият производител на растителни масла в България. Има заводи за растителни масла в Ямбол и Балчик, както и складови бази в Ямбол, Елхово и с. Тянево. В момента заводът в Балчик е с капацитет да преработва 350 тона слънчоглед за денонощие. Освен за производство и търговия с растителни масла, дружеството е лицензирано за търговия със зърно и съхранение по схемата зърнохранилище и публичен склад.
 


Сходни връзки

"ПАПАС ОЛИО" ИСКА ДА ИНВЕСТИРА ОЩЕ 5 МИЛИОНА ЛЕВА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди