изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:10 EEST
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" ЗАПОЧНА ПОЕТАПНО СПИРАНЕ НА ТОКА НА "ВиК"    
Икономика

Мярката е наложена заради дългове на дружеството към компанията. "Няма опасност да спре водата" - твърди управителят на водното дружество

От пресцентъра на "Е.ОН България" вчера информираха, че са започнали поетапно прекъсване на електрозахранването на "ВиК" ЕООД - Добрич, поради неспазване на споразумението за разсрочено плащане. От компанията твърдят, че водната фирма продължава да не погасява текущите си задължения за електроенергия. От фирмата припомнят, че през юли тази година между двете дружества бе подписано споразумение за разсрочване на задължението на "ВиК"-Добрич, който е най-големият длъжник на компанията.



 Дългът в размер над 1.5 млн. лв., натрупан до месец юли, трябваше да бъде заплатен по съобразена с възможностите на "ВиК" схема в продължение на 8 месеца, като едновременно с това трябваше да се заплащат в срок текущите задължения, казват още от енергийната компания. Дори тогава "Е.ОН България" е изпратила изрично писмо до управителя на водното дружество и неговия принципал - МРРБ, в което се казва: "Бихме искали да подчертаем, че изрично условие за подписването на това споразумение е навременното плащане на всички бъдещи сметки". Само три месеца по-късно обаче дългът на "ВиК" отново е достигнал сумата от юли, а размерът на превежданите суми не отговаря на взаимно постигнатата договореност за плащане на текущите задължения, твърдят от енергийната компания. На 26 септември енергоразпледелителното дружество е изпратило предупреждение за прекъсване, но то не е дало резултат и затова от 7 октомври компанията е предприела поетапно изключване на захранването. Първоначално са били оставени без ток 8 обекта на длъжника, които нямат отношение към водоснабдяването на града и региона. Вчера прекъсването е продължило, като от "Е.ОН България" са категорични, че ако от страна на "ВиК" не бъдат предприети необходимите действия, компанията ще бъде принудена да пристъпи и към спиране на захранването на помпени станции.
Потърсихме за коментар по казуса управителят на водното дружество Величко Василев, който заяви, че според него няма опасност водата в областта да спре. "В момента дори съм в столицата, по този повод водих разговори и със зам.-министъра Димчо Михалевски. Трябва да се справим с положението. Ще засилим натиска върху некоректните си платци" - каза още Василев. Според него твърденията за задълженията им, посочени от енергийната компания не отговарят на фактическото положение. "До момента задълженията ни са по споразумението до м. февруари - по 100 хил. лв. на месец, плюс сумата за потребената електроенергия през септември. Към днешна дата сме се издължили за текущото потребление към 31 август" - каза Василев. При нужда ще бъде спирана водата на цели входове, заяви още Василев, като допълни, че за целта ще се увеличат мобилните групи, работещи по проблема.
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" ЗАПОЧНА ПОЕТАПНО СПИРАНЕ НА ТОКА НА "ВиК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди