изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:05 EEST
И НА МОРЕТО ЧЕСТВАТ 120-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ДОРА ГАБЕ    
Новини

В община Шабла ще се проведат редица прояви, посветени на 120-годишнината от рождението на добруджанската поетеса Дора Габе, съобщава Димитричка Иванова от пресцентъра на черноморската община.



Инициативите са на Градската библиотека в Шабла и Общинския детски комплекс, подкрепени от всички училища и детски градини в общината.

Макар че в областния център Добрич тържествата отшумяха, инициаторите не се отказаха от идеята си 1 ноември – Денят на народните будители, да премине под знака на това честване. Обявени са два конкурса - за детска рисунка и стихотворение на тема „Морето и слънцето през нашите очи” и конкурс за написване на есе „Почакай слънце”. Програмата предвижда на 1 ноември откриване на фотодокументална изложба за живота и творчеството на Дора Габе в художествената сбирка в Шабла. В същия ден в Младежкия информационен център ще бъде спектакълът на актрисата Ралица Димова.

Проявите на 5 ноември организаторите са обединили под наслов „Докосване до Дора Габе”. Те включват среща на ученици с писателя Драгни Драгнев и представяне на книгите му „Нашата Дора Габе” и „Кръгът на Дора Габе” - мястото е МИЦ, а началото съответно в 15 и 18 часа. На 7 ноември в 14.30 в МИЦ-а любителите на поезията ще могат да видят състезание за майсторско изпълнение на творба на Дора Габе, след което ще бъдат обявени резултатите от проведените конкурси и награждаването на участниците. НДТ

 


Сходни връзки

И НА МОРЕТО ЧЕСТВАТ 120-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ДОРА ГАБЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди