изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:14 EEST
Минчо Спасов: Съдът да каже за Петров-Петков    
Парламент
Странно е миналото на служителя на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) Алексей Петров, миналото му на офицер под прикритие, участието му в сенчестия бизнес.


И да си спомним, че Румен Петков, който бе посочен като човекът, осветлил Алексей Петров, още не е осъден. И призовавам съдебната система да се произнесе по-скоро по този казус.
Това каза пред националното радио председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов. Той изтъкна, че ДАНС трябва да е деполитизирано звено. „Единствената политическа фигура там е на председателя и ние от НДСВ винаги сме държали на това. Ето защо съм малко разочарован от Яне Янев, от Татяна Дончева, които се опитаха да кадруват“, каза Минчо Спасов. Той изрази надежда, че не е поставено под съмнение съществуването на ДАНС. „Ако вярваме, че Агенцията е добра идея, че ще подобри работата по борба с корупцията, не би трябвало този кадрови трус да се отрази толкова тежко“, каза Минчо Спасов.
Тази седмица с решение на правителството бе освободен от длъжност зам. председателят на ДАНС Иван Драшков. Депутатът каза също, че комисията обсъжда промени в правилника на парламента и на комисията, за да не изтича в бъдеще информация оттам, включително тайни сведения. Според него достъп до такива данни трябва да имат определен брой народни представители. В петък говорителят на ДАНС Зоя Димитрова съобщи, че червеният депутат Татяна Дончева е изнасяла класифицирана информация от агенцията. dir.bg
 


Сходни връзки

Минчо Спасов: Съдът да каже за Петров-Петков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди