изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 23:31 EEST
Europolis организира първия търг за продажба на частен имот    
ИкономикаДосега по тази система се продаваха или отдаваха под наем само апартаменти – държавна или общинска собственост, както и ипотекирани имоти


Международната кантора за недвижими имоти Europolis организира на 10 ноември първия търг за продажба на частен имот. Обект на сделката е тристаен апартамент, който се намира в Пловдив. Наддаването ще е тайно, съобщиха брокерите на международната кантора.
Придобиване на собственост върху частен имот чрез публичен търг е сравнително непозната практика у нас, коментираха от Europolis. Досега по тази система се продаваха или отдаваха под наем само апартаменти – държавна или общинска собственост, както и ипотекирани имоти.
След бума на продажбите „на зелено” и увеличеното предлагане на ново строителство, идва ред и на вторичния пазар на имоти в България, където все повече жилища ще се предлагат на търг, смятат в международната кантора. Според брокерите придобиването на собственост чрез наддаване в цената е подходящо за апартаменти от среден и по-нисък клас. Аукционът може да се окаже добра възможност за продажба и на имот, който дълго време е бил предлаган на пазара, но по една или друга причина е останал непродаден.
Сделката е изгодна и за двете страни, обясняват брокерите на международната кантора. За продавачите това е сравнително бърз начин да се освободят от имот, който не им носи печалба и ги натоварва с допълнителни данъци. За купувача процедурата е прозрачна и може да се постигне сравнително по-ниска цена от пазарната.
Голямото предимство на търговете обаче е, че сделката се осъществява в рамките на 1 месец, докато при традиционния метод този период е няколко месеца.

А.Г.

.insurance.bg

ВАШИТЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ПРОДАВАЙТЕ БЕЗ ПОСРЕДНИК С БЕЗПЛАТНИТЕ ОБЯВИ НА ТЕЛ. 088 134 2525

 


Сходни връзки

Europolis организира първия търг за продажба на частен имот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди