изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:32 EEST
БАНКОВАТА СИСТЕМА В СТРАНАТА Е СТАБИЛНА    
Икономика

Това твърдят мениджърите на клоновете на най-големите банки в Добрич



Според ръководителите на клоновете на едни от най-големите банки у нас - Уникредит Булбанк, ДСК, ОББ, няма място за притеснение от страна на гражданите по отношение сигурността на парите им. Неминуемо кризата в световен мащаб ще засегне и нашата страна, смятат дългогодишните финансисти, но не би следвало да настъпва паника на пазара. Според някои от тях все още у част от населението витае призракът на страшната по отношение на вложенията на хората 1996 г., когато финансовият пазар бе залят от фалити и много бяха тези, които изгоряха. На това се дължи и фактът, че някои от клиентите им са предприели стъпки за изтегляне на депозитите. Банкерите обаче твърдят, че място за притеснение няма и системата като цяло работи напълно нормално. Като доказателство за това са изповядваните дори и във вчерашния ден сделки пред нотариуси по ипотечни кредити. Според Мария Василева - ръководител на единия от клоновете на ОББ, няма никаква почва за притеснение. "Това, че на някоя от международните борси за деня котировките на акциите на Уникредит Булбанк са на една цена, не означава нищо. Това е моментна оценка. Реално котировките не влияят на ликвидността на една банка. Вярно, че има слухове за затруднения, но според мен, това е изключително несериозно, защото става дума за най-голямата банка в страната и това означава все едно БНБ да изпита затруднения" - каза още М. Василева. В подкрепа на нейните думи пък ръководството на Уникредит Булбанк в Добрич заяви, че от началото на годината до момента ръстът на депозитите на клиентите им е с 8.8 на сто по-голям спрямо същия период на миналата година.

Финансистите заявиха, че положението в момента не е опасно, но може да стане такова, ако спре икономиката. Страшното ще е, когато хората останат без работа, казаха от бранша.

 


Сходни връзки

БАНКОВАТА СИСТЕМА В СТРАНАТА Е СТАБИЛНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди