изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:32 EEST
АМЕРИКА СЕ ПРЕОТКРИВА ВСЕКИ ДЕН    
НовиниЛекция за президентските избори в САЩ бе изнесена вчера пред добрички студенти

Търговският аташе при посолството на САЩ у нас Скот Позил изнесе вчера лекция в Международния колеж в Добрич. Пред присъстващите в залата той говори за изборите за президент в Съединените американски щати. Още в самото начало, г-н Позил изтъкна, че вчерашният ден е специален в американската история, а именно обявен е за Ден на Колумб. Празникът се отбелязва всяка година през втория понеделник на месец октомври, поясни търговският аташе и добави: "Америка се преоткрива всеки ден като култура, земя, нация..."
Също в началото на своята лекция Скот Позил реши да "изпита" студентите, като им зададе няколко въпроса за изборите за президент в САЩ. Младите хора бяха запознати с биографиите на двамата основни претенденти за поста - Барак Обама и Джон Маккейн. Любопитен е фактът, че, ако изборите спечели Джон Маккейн /72 г./, то той ще бъде най-старият по възраст президент в историята на САЩ. Интересно е също, че кандидатът в продължение на пет години е бил военнопленник във Виетнам. По думите на Скот Позил, Барак Обама пък се е превърнал в определена сила в американската политическа система и много хора го описват като "претендентът на поколението в момента".
Търговският аташе говори също за цялостната система на изборите в САЩ, която, по думите му, е доста сложна и е основана преди около 200 години. Той предложи на присъстващите в залата разходка из историята на избирателната система в Щатите и представи също така нейната настояща визия.
 


Сходни връзки

АМЕРИКА СЕ ПРЕОТКРИВА ВСЕКИ ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди