изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:57 EEST
ОТДАДОХА ПОД НАЕМ ОБЩИНСКИ ЗЕМИ    
ОбществоТаен търг за отдаване на под наем на общински земеделски земи, училищни и читалищни ниви за срок от една година се проведе през миналата седмица в Тервел.

Обект на търга бяха 7951.963 дка общински земи, 939.997 училищни ниви и 50 дка - читалищни. Общият брой на имотите, предложени за отдаване под наем, бе 250. Подадени бяха общо 438 заявления от граждани и фирми, за 121 имота нямаше мераклии.
След разглеждането на документите от комисия бе установено, че че най-висока цена на декар е достигната за имоти в землищата на Тервел и селата Каблешково и Честименско - по 63 лева, а най-ниска  - в землището на с. Безмер - 2.25 лева.
Най-голям интерес от кандидати да обработват предложените земеделски земи имаше за имоти в селата Зърнево, Жегларци, Главанци, Градница, Каблешково и  Кладенци. Постъпленията от търга ще се разходват за разплащане на задължения за гориво за отопление от предходния отоплителен сезон, за издръжка на детски заведения и бюджетни звена, за планирани ремонтни и строителни дейности и др. Съгласно заповед на кмета пък, всички приходи, получени от наемателите на училищни земи, ще бъдат предоставени на училищата-собственици. НДТ

 


Сходни връзки

ОТДАДОХА ПОД НАЕМ ОБЩИНСКИ ЗЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди