изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:22 EEST
ТЕРВЕЛ КАНДИДАТСТВА ЗА СРЕДСТВА ЗА ПЪТ ДО ОБЛАСТ СИЛИСТРА    
ОбществоПървия си общински проект по ос 3 от Програмата за развитие на селските райони ще внесе днес Тервел, съобщиха от кметството.

С него се кандидатства за рехабилитация на пътя Тервел-Безмер-Гуслар-Граница. Пътят е в изключително лошо състояние, на места почти непроходим при лошо време. В същото време той е единствен подход към общинския център за живеещите в селата Безмер и Гуслар. Освен това представлява връзка между Тервел и околните села и пътя от републиканската пътна мрежа Добрич-Силистра. Чрез рехабилитацията му ще бъде облекчен достъпът до каньона на Суха река през с. Коларци. Не е маловажен и фактът, че пътят Тервел-Безмер-Гуслар  представлява пряк подход към село Каменци, което вече дава заявка за туристическа дестинация.
Общата дължина на пътя, за чиято рехабилитация общината кандидатства, е 14 400 м. Проектът се фокусира върху три участъка с обща дължина от 10 879 метра, които обхващат пътното платно и съоръженията около него извън населените места. Общият прогнозен бюджет на проектното предложение възлиза на приблизително 5 803 000 лв. с ДДС.
Проектът е втори, който общината внася по Програмата за развитие на селските райони. Първият бе за създаване на местна инициативна група на територията на общините Тервел и Крушари. НДТ

 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ КАНДИДАТСТВА ЗА СРЕДСТВА ЗА ПЪТ ДО ОБЛАСТ СИЛИСТРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди