изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:26 EEST
Трето поредно равенство за България - 0:0 с Грузия в Тбилиси    
Спорт Тбилиси. Грузия и България завършиха 0-0 в световната квалификация от група 8 на зона "Европа". Българският отбор показа много слаба игра и единствено намесите на Георги Петков предотвратиха убедителна загуба. Така тимът на Пламен Марков записа третото си поредно равенство, с което намали още шансовете си за класиране на Световния шампионат в Южна Африка през 2010 година.


Двубоят на ст. "Борис Пейчадзе" в Тбилиси започна с остри атаки на грузинците, които отправиха своя първи опасен удар още в третата минута. Тогава след центриране от корнер нападател на домакините стреля към долния ляв ъгъл на Георги Петков, който се намеси стабилно. Две минути след това дълго подаване зад защитата на България остави Шашиашвили сам срещу Петков, който излезе напред и се сблъска с грузинеца. Съдията не отсъди нарушение на никой от двамата и топката излезе в аут. В 10-ата минута нов пропуск на Тунчев остави грузинец на стрелкова позиция, но отново Петков се справи с удара по неговата врата. В 17-ата минута домакините пропуснаха своя най-добър шанс за гол. Тогава след непряк свободен удар те разиграха заучено положение, което остави Квахадзе непокрит в наказателното поле, но силният му изстрел мина на сантиметри от вратата. Поради контузия заменен в българския състав в 28-ата минута бе Мартин Петров, който в продължение на няколко минути даваше знаци на щаба ни, че не може да продължи. На негово място се появи Ивелин Попов. След напускането на Петров натискът на грузинците се засили и те пропуснаха два нови шанса. Първо далечен шут на грузинец бе спасен от Петков, а след това пак вратарят на Левски предотврати попадение, този път след удар от малкото наказателно поле.
През цялата първа част състезателите на Пламен Марков така и не успяха да създадат нито едно положение, като почти всички топки се подават към Бербатов, който бе зорко пазен от няколко защитници. Единствено в даденото продължение от съдията Бербатов получи шанс да стреля, но ударът му с глава от малкото наказателно поле не намери целта.
След подновяването на играта Петков спаси за пореден път своята врата, след като Готиридзе стреля от 15 метра фронтално срещу него. В същото време Пламен Марков извърши и втората си смяна като на терена се появи Станислав Ангелов на мястото на Стилиян Петров. След 60-ата минута българите изнесоха играта и започнаха да комбинират по-успешно в половината на Грузия. В 65-ата минута след центриране от фаул на Благой Георгиев, на задната греда Тунчев можеше да отбележи, но изпрати топката в аут. Две минути по-късно Станислав Ангелов проби през няколко грузински футболисти и намери Стилиян Петров сам срещу вратаря Ломая, който спаси слабия удар на българина. Домакините пропуснаха в последните минути от срещата нови чисти положения. При второто от тях топката дори срещна гредата над Петков.
Агенция "Фокус"

Футбол: Пламен Марков - Не съм сигурен, че ще остана на поста
15 октомври 2008 | 22:14 | Агенция "Фокус"
Тбилиси. Треньорът на националния тим на България Пламен Марков заяви, че не е сигурен в оставането си на поста след изключително слабия мач, който изиграха футболистите му в Тбилиси. "Изключително разочарован съм от играта на отбора. Това е един от най-слабите ни мачове, които сме играли. Не може по такъв начин да се представяме в световните квалификации и да се надяваме да се класираме в ЮАР. Играчите не показаха никаква мотивация и желание за игра, което е плашещо. Всички тактически задачи не бяха изпълнени. Още през първата част имах желание да направя седем смени. Нивото на самия български футбол е изключително ниско и трябва да се съобразим. Не съм убеден, че ще остана треньор на този отбор оттук нататък, но не искам да коментирам засега", коментира Марков пред Дарик Радио.

Футбол: Бяхме слаби, категоричен е Бербатов
15 октомври 2008 | 21:33 | Агенция "Фокус"
Тбилиси. Мисля, че Грузия ни надигра. Ние си носим вината. Бяхме слаби, особено през първото полувреме. Явно толкова можем. Това каза пред БНТ капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов след равенството 0:0 с Грузия. „Грузинците търсеха повече победата. Ние нямахме положения, което говори лошо за нас. Няма какво да се лъжем – доста под нивото на добрите отбори сме”, категоричен е Бербатов.
„Разполагаме с добри футболисти, но днес на терена бяхме тотално друг отбор. Направихме изключително слаб мач, няма на кого да се сърдим. Всичко се корени в нивото на българското първенство, но това е друга тема”, каза още Бербатов.
 


Сходни връзки

Трето поредно равенство за България - 0:0 с Грузия в Тбилиси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди