изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:14 EEST
Кризата блъсна и автомобила    
Икономика
Най-ниските продажби за септември от 1998 г. насам регистрира Асоциацията на производителите на автомобили в Европа -ACEA. От началото на годината продажбите на автомобили в Европа са спаднали с 4,4%.


ACEA отчете 8,2% спад на продажбите на нови автомобили за септември. С това този месец стана най-слабият за автомобилната индустрия от 1998 г. насам с продадени 1 304 583 автомобила.
Общо за деветте месеца на годината регистрациите на нови коли са 11 710 521, или с 4,4% по-ниски, отколкото за същия период на 2007 г.
ACEA приема много сериозно спада на продажбите, тъй като смята, че септември по принцип е силен месец за продажбата на автомобили. Последните данни обаче потвърждават назряващата криза в автомобилната индустрия, причинена, според ACEA, от световната финансова криза. Автомобилните производители сега повече отвсякога се нуждаят от кредитиране, за да инвестират в разработката на екологично чисти автомобили. Същевременно клиентите получават по-трудно кредити за лизинг на автомобили и не са склонни да се впускат в договори за дългосрочно изплащане на автомобили и за големи разходи в бюджета си.
Засега кризата най-сериозно се отразява на Западна Европа. За месец септември продажбите в региона възлизат на 1 211 308, или с 9,3% по-ниски в сравнение със същия месец на 2007 г. Единствено Франция от големите пазари отчита ръст в продажбите си, след като обаче през август имаше голям спад. Германският пазар остава относително стабилен, със спад от 1,5%, а най-силно се е свил пазарът във Великобритания (-21,2%) и Испания (-32,2%). За периода януари -септември спадът в продажбите в Западна Европа е 5%, като Франция (+1,3%) и Германия (+3,4%) се държат сравнително добре, но Великобритания (-7,5%), Италия (-11,3%), Испания (-22%) и доста от другите държави в ЕС отчитат спад.
В Източна Европа и новите страни-членки на ЕС, положението е по-добро. С 93 275 продажби на нови коли през септември, тези страни бележат ръст. Основните пазари - Чехия (+32,2%), Румъния (+17,4%) и Полша (+1,8%), се развиват, както и останалите нови членки на ЕС, включително и България. dir.bg
 


Сходни връзки

Кризата блъсна и автомобила | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди