изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:14 EEST
И ГДБОП подслушвала незаконно    
Новини
Има конкретни данни за това, че в ГДБОП е било извършвано незаконно подслушване на хора, а имена на политици и бизнесмени са вкарвани в разработки, без да е имало мотиви.


Това съобщи пред Дарик радио бившият главен секретар на МВР Валентин Петров, който преди години също беше директор на службата.
Той твърди, че има конкретни данни, според които служители на ГДБОП са включвали телефони на хора към СРС-та с други имена. „Незаконно са подслушвани хора, а телефони на други са включвани като СРС-та под различни имена. Безспорно е, че в оперативни разработки са включвани бизнесмени, политици, без да има основание за това", категоричен бе Петров.
Той директно обвини бившия шеф на ГДБОП Ваньо Танов в неправомерно събиране на данни и материали, които е трябвало да се използват за политически интриги и компромати срещу определени хора.
Според Валентин Петров ДАНС е била създадена по неправилен начин и се занимава с неща, които не са свързани със законовите й функции. Бившият главен секретар смята още, че законът за ДАНС е създаден от хора, които не са експерти в сигурността.
Той допълни, че определени кръгове в БСП имат интерес да разсипят и МВР, и ДАНС. Според Петров заместник-директорът на агенцията Иван Драшков, който беше уволнен, е станал жертва на интриги в БСП и в самата ДАНС.
„И в двата случая и сценаристите, и изпълнителите, са едни и същи - определени кръгове имат интерес и МВР да бъде разсипано, и ДАНС да не работи, както трябва. Зад тези скандали стоят кръгове от БСП и кръгове, които защитават определи политически и икономически интереси”, коментира Валентин Петров. dir.bg
 


Сходни връзки

И ГДБОП подслушвала незаконно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди