изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:42 EEST
ЗАСЕДАВА ПИЛОТНИЯТ КОМИТЕТ ЗА КООРДИНАЦИЯ ПО ПРОЕКТ "ЗЕЛЕНАТА МРЕЖА НА ДОБРУДЖА"    
НовиниВчера в областна управа се проведе заседание на Политния комитет за координация по тунинг проект на правителството, който пилотне се реализира в няколко области, в това число и в Добрич, в което участие взеха както областният управител на Добрич Ердинч Хаджиев и двамата френски експерти Мари-Пиер Шалеа, - туининг консултант, Патрик Нодингс - постоянен туининг съветник, както и кметове от добруджанските общини.

 Пред всички областният управител обяви, че проектът "Зелената мрежа на Добруджа" е одобрен от Министерски съвет и реално ще представлява портал, в който всеки ще има достъп и ще може да се запознае със защитените зони и обекти на територията на област Добрич. Проектът ще се реализира в рамките на 18 месеца, като ще бъде създадена база данни за целия регион, в която да бъдат обхванати всички защитени територии в областта, защитените видове растения и животни, както и териториите, попадащи в границите на НАТУРА 2000. Основната ни цел е да направим информацията за екологията обществено достъпна, както и да акцентираме върху опазването на околната среда. В рамките на проекта ще бъде създадена уеб страница, където ще има цялата тази информация, както и зелен мейл, на който гражданите ще могат да подават сигнали за нарушения от екологичен характер.
Стойността на целия тунинг проект за страната във всичките пет пилотни области е 1 650 000 евро. Конкретно за реализацията на проекта в област Добрич са предвидени 32 хил. лв., като той напълно отговаря освен на Стратегията за развитие на област Добрич до 2013 година, също и на един от стратегическите приоритети за устойчиво развитие на Европейския съюз.
 


Сходни връзки

ЗАСЕДАВА ПИЛОТНИЯТ КОМИТЕТ ЗА КООРДИНАЦИЯ ПО ПРОЕКТ "ЗЕЛЕНАТА МРЕЖА НА ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди