изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:30 EEST
СКОРО ИЗДИГАТ ПАМЕТНИКА НА ДОСТОЕВСКИ В ДОБРИЧ    
Общество Паметникът на Достоевски в Добрич ще бъде издигнат и официално открит в дните около неговато рождена дата  - 30 октомври. Това съобщи за НДТ председателят на фондация "Ф.М.Достоевски" Юрий Митев.

Монументът ще се намира в пространството между Художествената галерия и драматичния театър и заедно с постамента ще бъде висок 2.70 м. Бюст-паметникът е дело на скулптора Христо Илиев от Добрич, който спечели обявения конкурс пред фондация "Достоевски". Монументът е бронзов, сподели г-н Илиев. "Постаментът е съчетание между бял мрамор и черен гранит - символ на това, че Достоевски изключително прецизно откроява и най-ънките нюанси на човешката душа" - добави скулпторът.
Юри Митев припомни, че това ще бъде единственият в страната паметник на Фьодор Михайлович Достоевски.
"Убдени сме, че това ще бъде достоен знак към бъдещите поколения и признателност за ролята на Достоевски като велик руски писател, хуманист и демократ. Именно той пробужда руската общественост, духовенството, царския двор за започването на руско-турската освободителна война" - сподели председателят на фондация "Ф.М. Достоевски".
 


Сходни връзки

СКОРО ИЗДИГАТ ПАМЕТНИКА НА ДОСТОЕВСКИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди