изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:04 EEST
ФИНАЛНО ДАРЕНИЕ ЗА 21 000 ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА ЗА БОЛНИЦАТА В БАЛЧИК    
ЗдравеЗа 16-те години партньорство тя е получила от болницата в Цуг помощ на стойност над 800 000 франка
 

Проф. Георг Кайзер от кантоналната болница Цуг в Швейцария и неговият екип пристигнаха на посещение в Балчик в края на миналата седмица. Това е последната визита в рамките на договора за партньорство между община Балчик и швейцарското лечебно заведение, съобщиха от пресслужбата на морската община. Финалното посещение бе съпътствано и от сериозно дарение за болницата в Балчик. То е на стойност 21 000 швейцарски франка. Новата придобивка за лечебното заведение е централна мониторна система за Отделението по анестезия и интензивно лечение, четири дихателни апарата и по два гастроскопа и колоскопа.
От община Балчик припомнят, че партньорството между двете лечебни заведения датира вече от 16 години. Стойността на направените даренията възлиза на 800 000 франка. Предвижда се сътрудничеството да продължи под формата на обмяна на опит и обучения, каза управителят на болницата в Балчик д-р Иво Войчев. В събота швейцарските медици се срещнаха с лекарите от Балчик. Те проведоха и  срещи с общинското ръководство.
Проф. д-р Георг Кайзер е почетен гражданин на Балчик и носител на ордена "Мадарски конник" - ІІ степен за дарителска дейност в Република България и за значимия му принос в сътрудничеството между Община Балчик и швейцарската болница в Цуг.

 

 

 


Сходни връзки

ФИНАЛНО ДАРЕНИЕ ЗА 21 000 ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА ЗА БОЛНИЦАТА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди