изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:53 EEST
Смъртта на Ахмед Емин - мистерията продължава    
Новини

Прокурори разпитаха лидера на ДПС Ахмед Доган за самоубийството на шефа на кабинета му Ахмед Емин. Това пише вестник "Стандарт" като се позовава на източници от разследването. Обвинителите отишли на крака в Сарая на Доган в полите на Витоша, за да вземат показанията му. Не е ясно дали прокурорите избрали този ход от съображение за сигурност, или пък за да не разберат медиите за разпита.



Обвинителите разговаряли с лидера на ДПС повече от час, разкриха източниците ни. Показания са дали и депутати от ДПС, както и гардовете от НСО, които във фаталния петък били на смяна в сарая.

Междувременно стана ясно, че разследването за смъртта на Ахмед Емин се обвива в още по-дълбока тайна. На прокурорите, полицаите и експертите от Националния институт по криминалистика и криминология, които работят по случая, е забранено да разгласяват каквито и да е данни от разследването.

Ахмед Емин бе открит прострелян надвечер в петък в един от коридорите на ул. "Беловодски път" в Бояна.

Все още не е ясно дали са готови експертизите за балистичното изследване на оръжието, натривките от ръцете на 46-годишния мъж, както и графологичния анализ с предсмъртното писмо в тефтерчето, открито в сакото на Емин.

Именно от заключенията на експертите ще стане ясна истината за смъртта на шефа на кабинета на лидера на ДПС.

От прокуратурата преди няколко дни изразиха надежда, че експертизите ще бъдат готови буквално за часове, въпреки че служителите в НИКК и Съдебна медицина разполагали със седмица.

Позовавайки се на източници от разследването в. "Новинар" пък съобщава, че прокуратурата най-вероятно ще поиска ексхумация на тялото на Ахмед Емин.

Притеснителното е, че данните, изнесени от полицията, се разминават, обясниха запознати, според които смъртта на Емин е настъпила между 12 и 13 ч. в петък.

Министърът на земеделието Валери Цветанов обаче твърди, че е видял жив шефа на политическия кабинет на Ахмед Доган около 15-15,30 ч.

Първоначално МВР съобщи, че сигналът за инцидента в сградата на "Беловодски път" е постъпил в 18 ч. По-късно от ведомството се коригираха и стана ясно, че часът на постъпване на сигнала е 16,50, напомнят депутати от опозицията.

Прокуратурата ще иска ексхумация на тялото, защото не са взети натривки от ръцете на Емин, а и трупът му е бил положен върху кушетка, по която е имало остатъчна кръв, което води до унищожаване на микроследите, твърдят запознати. Баща му пък твърди, че прострелната рана е в лявото слепоочие, а той е бил десничар.

Според източници, близки до разследването, предсмъртното писмо на Емин, което бе открито два дни след смъртта му, има два адресата. В първата част той се обръща към Доган, а във втората към семейството си. Според неофициални източници писмото е написано на български език.

Тази сутрин пред Нова телевизия директора на Център "Съдебна медицина" към Александровска болница доц. Станислав Христов съобщи, че смъртта на Ахмед Емин е настъпила между 14 и 16 часа в петък миналата седмица. Това на практика означава, че половин час след разговора на Емин със земеделския министър Валери Цветанов е настъпила смъртта.

Тялото на началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган е открито на входа на банята в имота на ул. "Беловодски път" в столичния квартал "Бояна. Доц. Христов се позова на данни от съдебния лекар, който е бил на мястото на инцидента в петък. Към 20 часа е извършен оглед.

В момента се води полицейско дознание. При аутопсията на Ахмед Емин не е присъствал представител на Националното следствие. Доц. Христов допълни, че окончателно становище как точно е настъпила смъртта ще бъде дадено след като приключат следствените действия.

actualno.com

 


Сходни връзки

Смъртта на Ахмед Емин - мистерията продължава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди