изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:23 EEST
Цветанов: Има дирижирана кампания срещу ДПС    
Новини Срещу министрите от ДПС започна една дирижирана кампания. Такова мнение изрази земеделският министър от партията на Доган Валери Цветанов пред bTV. “Като че ли изведнъж започна една дирижирана атака срещу министрите от ДПС, които работят. Като че ли се преекспонират определени неща. От нещастното стечение на обстоятелствата се прави скандал. Аз няма да се огъна и се надявам, че екипът по САПАРД ще се запази и ще си свършим работата до края на годината”, каза той.


Валери Цветанов е последният човек, който е разговарял с шефа на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Емин преди смъртта му.

„Трябва да си напълно слънчасал, за да твърдиш такива неща. Аз съм поразен.” С тези думи министърът коментира твърденията, че е възможно полицията да разпита хората, които са били в сараите на Доган в деня на убийството на Емин, като евентуални извършители на убийството.

Поводът беше текущи проблеми – вече беше постъпила молбата за Наско Кънчев (шефа на фонд „Земеделие”, който подаде оставка), трябваше да обсъдим и други текущи проблеми. Така обясни министърът на земеделието Валери Цветанов желаната от него среща с лидера на ДПС Ахмед Доган в деня на разигралата се трагедия с Ахмед Емин. Вместо с Доган Цветанов е разговарял с Емин.

„Случайно се срещнах с Ахмед Емин, около 15-15.30. Казахме си две думи. Последно, което ми каза Емин бе „гледайте да не го притеснявате (Доган, бел.ред.) и да си свършите работата, каза още Цветанов. Беше разсеян, не слушаше внимателно. Това не беше типично за него, каза още министърът на земеделието Валери Цветанов по повод последния си разговор с началника на кабинета на лидера на ДПС. Не ми е известно да е имало конфликти между Ахмед Емин и други лидери от ДПС, каза още той. Това е последното интервю, в което ще коментирам драмата за смъртта на приятеля Ахмед Емин, подчерта Цветанов. Той каза, че никой не му е искал и не е давал пари на ДПС.

Аз съм разпитан като очевидец. Нищо повече. Разказах това, което казвам и на вас, обясни Цветанов. Става случайно съвпадение на лични драми и трагедии, които нямат нищо общо с работата на министерството, категоричен е Цветанов по повод оставката на Кънчев и самоубийството на Емин. Той определи като абсурд и твърденията, че шефът на фонд “Земеделие” е напуснал, за да не го самоубият.

Същевременно лидерът на партия „Ред, законност и справедливост” Яне Янев каза, че Валери Цветанов е първият некорумпиран министър на земеделието от квотата на ДПС. Той призова Цветанов да бъде откровен и да каже колко пъти е ходил при лидера на ДПС Ахмед Доган да иска от него да бъде освободен неговият заместник в министерството - Бюрхан Абазов. Цветанов каза, че точно по този начин не е водил разговор с лидера на ДПС. Янев каза, че заместникът на Цветанов е обект на органите.  dnesplus.bg
 


Сходни връзки

Цветанов: Има дирижирана кампания срещу ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди