изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:44 EEST
Писмо до Сидеров: Смъртта е вече вътре в теб    
Новини
Смъртни заплахи са били отправени с писмо тази сутрин към Волен Сидеров и още двама членове на ръководството на "Атака" - Павел Шопов и Антон Сираков.


Депутати от партията дадоха пресконференция в кулоарите на парламента, за да съобщят това, предаде Фокус. Самият Сидеров разказа, че тази сутрин в централата на партията на ул. "Врабча" 1, по пощата са пристигнали 3 писма, по едно за всеки от заплашените политици. На пликовете като подател бил посочен Волф Грау, бул. "Витоша" 2 - адресът на Съдебната палата. Лидерът на "Атака" обясни, че Волф Грау означава "сив вълк"на немски език и че преди време пак е получавал заплахи от някой, който се е представил с този псевдоним, само че на турски език.
Текстът на писмото до Волен Сидеров гласи: „Смъртта е вече вътре в теб. Няма спасение. Остава ти по-малко от месец”.
В посланието до Шопов се казвало: „ Смъртта ти е близо. Скоро ще бъдеш затрупан от останките на някой от твоите апартаменти”, а в това до Сираков:"Смъртта те очаква скоро в пропастите на Коньовската планина".
От "Атака" заявиха, че ще подадат сигнали до ДАНС, МВР, районна прокуратура и Национална служба „Охрана”, за да разследват случая.
По-късно МВР съобщи, че служители на 5-о РУ са иззели заплашителните писма от офиса на "Атака". Материалите по образуваната преписка ще бъдат докладвани на районния прокурор Александър Налбантов. Практиката в подобни случаи е да се образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Служителите на МВР очакват указанията на прокуратурата, за да започне работа по издирване на автора на писмата. Като депутати Волен Сидеров и Павел Шопов могат да се обърнат към НСО, която ще прецени степента на риска и нуждата им от охрана. За Антон Сираков тази преценка ще направи прокуратурата и ако бъде разпоредено, МВР ще осигури охраната му, уточниха от ведомството.
Заплахите могат да се свържат, както с искането за сваляне на имунитета на Ахмед Доган, така и с това, че Павел Чернев ще отговаря за лъжесвидетелстване, смята Сидеров. По думите му причина за писмата може да бъде и фактът, че в момента партия "Атака" има голям подем.
Междувременно от "Атака" заявиха официално, че настояват за сваляне на депутатския имунитет на Ахмед Доган. Сидеров настоя главният прокурор да се намеси, за да се стартира процедурата.
"Не е логично президентът Георги Първанов да призовава да не се занимаваме със случая със самоубийството на Ахмед Емин", заяви лидерът на "Атака". Според него не става дума просто за битова история и държавният глава трябва да се обърне към Доган с думите: "Аз ви връчих мандата на правителството, сега искам от вас да излезете и да кажете какво става около вашата партия."
Депутати от управляващото мнозинство обаче коментираха, че това предложение е несериозно и няма да бъде подкрепено. dir.bg
 


Сходни връзки

Писмо до Сидеров: Смъртта е вече вътре в теб | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди