изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:46 EEST
БЛОКОВЕ И СЕЛА ДЪЛЖАТ ПО НАД 50 ХИЛ. ЗА ВОДА    
НовиниПредупредени за прекъсване се крият от съдия-изпълнител

"ВиК" - Добрич прави всичко възможно, за да събере задълженията си от некоректни абонати. Среднодневно по около 60 са прекъсваните некоректни платци на фирмата на територията на цялата област, като за целта работят 20 екипа. Това съобщи за НДТ управителят на "ВиК" Величко Василев. "Само за 21 октомври в селата прекъснатите абонати са били 44, в Балчик - 4, Добрич, Тервел и Каварна - по трима, Шабла - двама, Генерал Тошево - 8 души". Паралелно с това продължава подаването на длъжници на водното дружество и към частните съдебни изпълнители /ЧСИ/. Вчера за 11 часа трябваше да бъде извършен опис на имущество на длъжник от кв. "Балик", бл. 35, вх. "Б", който дължи над 1200 лв. за вода. Въпреки че длъжникът е бил уведомен за действията на ЧСИ по надлежния ред с призовка, оказа се, че се крие. Съседка сподели, че става дума за младо семейство от ромски произход. "За съжаление, никой не отваря и затова ще съставя протокол, като пренасоча действието за следващата седмица, за да има технологично време, отново да бъдат известени" - каза  Георги Тенев - помощник на частния съдебен изпълнител Слави Сербезов.
В. Василев обяви, че задълженията на абонатите от Добрич към фирмата са над 4 500 хил. лв. Жителите на Балчик дължат 370 хил., на Шабла - 75 хил. лв., на Генерал Тошево - 240 хил. лв., Тервел - 460 хил. лв., Каварна - 500 хил. лв. Не по-малки са задълженията и на селата, където пък живеят значително по-малко хора от градовете. Като примери Василев посочи няколко - Дуранкулак - 7 200 лв., Спасово и Ловчанци с по 51 хил. лв., Божурово - 48 хил. лв., Белгун - 45 хил. лв., Септемврийци - 57 хил. лв., Оброчище - 37 хил. лв. "Ежедневно в ефира на радио "Добруджа" ще обявяваме блокове на територията на града с точна сума на техните задължения. Например, такива има бл. 55 в кв. "Балик" - 167 хил. лв., бл. 46 в същия квартал - 50 хил. лв., блок "Силистра" 53 - 19 хил. лв. и други" - коментира още управителят на фирмата.
 


Сходни връзки

БЛОКОВЕ И СЕЛА ДЪЛЖАТ ПО НАД 50 ХИЛ. ЗА ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди