изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:15 EEST
Британски учени създадоха виртуално сърце    
По света Виртуалното сърце е създадено от трима лекари от Кардиологичната болница в Лондон

Пет века след като сложните рисунки на Леонардо да Винчи преобразиха разбиранията за човешкото сърце, нов компютърен модел обещава да направи същото за медицинските грижи за сърцето, предаде Ройтерс.

Моделът е толкова реалистичен, че четирите му камери пулсират със същия асиметричен ритъм върху екрана, с който бие реалното сърце в човешкото тяло. Виртуалното сърце е създадено от трима лекари от Кардиологичната болница в Лондон и ще подобри обучението на медиците и грижите за пациента по време на хирургична операция на сърцето.

"Можем да го режем, да го въртим на 360 градуса и да го изследваме от всякакъв ъгъл. Възпроизвели сме ритъма на човешкото сърце до плюс-минус 20 милисекунди" - обяснява анестезиоложката Сю Райт, която е помагала при създаването на модела.

Тримата лекари са създали виртуалното сърце, защото смятали, че досега използваните двуизмерни модели на сърцето не са достатъчно точни.

Ройтерс bnr.bg

 


Сходни връзки

Британски учени създадоха виртуално сърце | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди