изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:49 EEST
КРАСИМИР НЕНОВ ЗАСТАВА НА СТАРТА В ИСТАНБУЛ    
СпортВ събота ще се проведе есенният студентски шампионат, съобщава председателят от клуба по спортно ориентиране “Добротица” Красимир Ненов.

Добрич ще бъде представен от  Димо Петров. Ден по-късно 30 състезатели от Добрич ще участват в състезание по ориентиране за купа „8-и декември”. Надпреварата е организирана от варненския клуб „Академик”. Добруджанци имат най-много участници в групите до 12 и 14 години. Преди 4 години на това състезание нашите деца за пръв път бяха наградени с медали и бяха много горди с това, припомни Ненов. Той се надява и този път възпитаниците на клуба да се завърнат с десетина и повече медали.

От клуба ни информират още, че са внесли проект за 2009 г. при експерта на ДАМС във Варна, който отговаря и за Добрич. Проектът е на тема „Спорт за децата в свободното време”. Обхваща занимания с 210 деца от пет училища, разпределени в 14 групи по 15 деца. Те ще бъдат обучавани от 12 специалисти по ориентиране. Всеки участник ще участва минимум в 5 състезания в Добрич. Едно от състезанията ще бъде с електронна система.

От 28 октомври до 1 ноември Красимир Ненов ще участва в провеждащата се за пета  поред година 5-дневно състезание по ориентиране в Истанбул.

"От 30 години си мечтая да участвам в международно състезание по ориентиране извън България. Получих пожелания за добро представяне и много усмивки за дългото чакане. Ще участват 567 състезатели от 24 държави. В моята група М над 55 години ще участваме 17 състезатели от 11 държави. Ще участваме в 5 старта, като единият е нощно състезание в  Гранд пазар (Капалъ чарши). За общото класиране се взема сборът от времената на 5-те старта” - заяви Ненов. Той допълни, че се чувства подготвен, но няма информация за силата на противниците.

“На моята възраст участието следва олимпийския принцип и е по-скоро да покаже, че в Добрич този спорт се развива успешно. Отзивите за организацията на това състезание са отлични. Диан Бонев от Търговище е контролен съдия на първите три старта“ - каза още Красимир Ненов. НДТ

 

 


Сходни връзки

КРАСИМИР НЕНОВ ЗАСТАВА НА СТАРТА В ИСТАНБУЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди