изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:30 EEST
АНГЛОЕЗИЧНИ ЗАСЕЛНИЦИ УЧАТ БЪЛГАРСКИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ    
ОбразованиеНовите ни сънародници вече успешно се справят с "Аз съм българче" и "О, Добруджански край"

Обучение по български език за англоговорящи, постоянно пребиваващи в България, се провежда до края на този месец във Висше Училище Международен колеж в Добрич. То е в рамките на проекта "МОБИЕЙДЖ: Европейски ресурсни центрове за възрастни хора, живеещи извън страната си на произход", реализиран от Международния институт по мениджмънт. В курса участват 23 чужденци, които трайно са се заселили в Добричка област, съобщи координаторът на проекта Таня Стоянова. Целта е те да придобият основни познания по български език, за да могат по-лесно да се интегрират към местните общности. След курса чужденците ще могат да четат и разбират в оригинал текстове като "Аз съм българче", "О, добруджански край", "Червената шапчица " и "Дядо вади ряпа". Техните български преподаватели от висшето училище в Добрич са специализирали и практикували в Европа, САЩ и Канада. През месец декември в сградата на Висше Училище Международен колеж ще бъде официално открит Ресурсен център по проекта, който ще предоставя услуги и консултации на англоезичните, пребиваващи постоянно в трансграничния регион България-Румъния. 
Участващите в курса англоезични заселници днес ще изнесат концерт в ресторанта на висшето училище. Те ще изпълнят песни на английски и български език.
 


Сходни връзки

АНГЛОЕЗИЧНИ ЗАСЕЛНИЦИ УЧАТ БЪЛГАРСКИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди