изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:58 EEST
Русия ”неприемливо” мълчи за задържания българин    
Интервюта
Българското Министерство на външните работи със съжаление научи за четиримесечното задържане в столицата на република Коми на българския гражданин Иван Генов, заяви говорителят на ведомството Драговест Горанов.


Както беше съобщено по-рано сънародникът ни от ловешкото село Вълчи трън е арестуван без паспорт и гние в затвора в очакване да го екстрадират.
Въпреки поетите ангажименти съгласно действащата консулска спогодба между България и Руската федерация, в чийто състав се намира Коми, двете страни да се уведомяват незабавно и най-късно в тридневен срок за държането на техни граждани, руските власти не са информирали българското посолство в Москва за случая, съобщи още Горанов.
„Това ние считаме за неприемливо”, коментира той, цитиран от Фокус.
По думите на Драговест Горанов, след подаването на информацията за задържането на Генов от руски правозащитни организации, представители на българското посолство са се свързали с него и адвоката му.
Предприети са стъпки за най-скорошното освобождаване и връщане в България на сънародника ни, който и в момента е в затвора.
"Случаят е много заплетен. Генов е бил без документи за самоличност и е нарушил законите за пребиваване на територията на руската федерация. Той е направил и друго административно нарушение, заради което е задържан. Тепърва обаче предстои да бъде установена самоличността му и екстрадирането му у нас, което ще отнеме време", каза още говорителят на Външно. Той уточни, че не знае точно какво нарушение е извършил Генов, не е ясно и каква е целта на пребиваването му. dir.bg
 


Сходни връзки

Русия ”неприемливо” мълчи за задържания българин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.01 секунди