изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:23 EEST
АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ ПОЛУЧАВА "КРИСТАЛНА ЛИРА"    
НовиниОколо 120 изпълнители има в момента Фолклорният танцов ансамбъл "Добротица"

Хореографът и главен художествен ръководител на ФТА "Добротица" Александров Александров получава голямата награда на Съюза на музикалните и танцовите дейци в България "Кристална лира". Връчването на отличието ще бъде в събота в столицата. Ал. Александров е награден заради неговия дългогодишен принос в областта на танцовото изкуство.
Фолклорният танцов ансамбъл "Добротица" започна новия си творчески сезон, зареден с ентусиазъм за работа, сподели пред НДТ Александър Александров. Негов помощник-хореограф при работата с изпълнителите е Юри Митев. Ръководителят на ансамбъла припомни, че традиционно съставът участва в много национални конкурси, като, например, "Коледно  надиграване" във Варна - носител на 21 индивидуални и колективни награди, "Децата на България танцуват" в Разград и т.н. Около 120 изпълнители танцуват в момента в ансамбъл "Добротица", като са обхванати голяма част от детските градини в Добрич, а най-големите изпълнители са на 18-19 години. Някои от тях, след като завършат средното си образование, се насочват към висше образование в областта на хореографията. Репертоарът на ФТА "Добротица" е разнообразен и непрекъснато се обновява. В момента се работи по възстановяване на постановката "Коледари от Северна Добруджа", с която съставът ще участва в тазгодишното издание на "Коледно надиграване" във Варна.
 


Сходни връзки

АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ ПОЛУЧАВА "КРИСТАЛНА ЛИРА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.96 секунди