изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:58 EEST
СТИМУЛИРАТ ОБЩИНАРИ С ПОЛОВИНАТА ОТ СЪБРАНИ ПРИХОДИ    
НовиниС програма ще се решава проблемът с бездомните кучета

Половината от парите, които общинските служители разкрият и съберат допълнително, да им се раздават на тримесечие като бонуси за добре свършена работа. Това предвижда нова наредба на общината в Добрич, която бе приета от Общинския съвет вчера. Тя регламентира разпределението на средствата за допълнителното материално стимулиране на служителите на общината. Очакванията на кметското ръководство са по този начин да задържат специалистите, тъй като текучеството сред общински кадри е сериозно. Оказва се, че общините ги обучават, а те след това са привличани от частния сектор за многократно по-високи заплати. Новата наредба регламентира бонусите за служителите от отдела за местни данъци и такси,  от дирекцията за общинска собственост, от инспектората на общината и за юрисконсултите. Не се залага на редовните приходи на общината, а само на допълнително разкритите и събраните в резултат на работата на тези служители, уточни зам.-кметът Иван Колев. Според досегашните резултати, годишно това са между 10 и 13 хиляди лева. Така средно за тримесечие служителите ще получават допълнително по 88-100 лева.
На заседанието на местния парламент вчера бе приета и стратегия за управление на общинската собственост, както и наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Тя предвижда да се приема годишна програма за тези дейности, а промяната в характера на общинската собственост от публична в частна да се извършва с решение на ОбС, взето с мнозинство от две трети от общия брой съветници. Регламентирани са и регистрите на общинската собственост. Определена бе седемчленна комисия, която ще изготви предложения за съдебни заседатели. Решено бе част от ученическия стол в ОУ "Н. Й. Вапцаров" да се отдаде под наем за производство и продажба на топли закуски, пакетирани захарни изделия и безалкохолни напитки. "Сплендид-пропъртис солюшънс" бе определена за купувач на парокотелно до блок "Пирин". Актуализирана бе програмата за капиталови разходи с 273 189 лева. Основна причина за това е необходимостта от осигуряване на средства за съфинансиране на проекти, спечелени от общината.
Местният парламент вчера прие програма за овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на общината. Тя предвижда създаване на работна група за преброяване на безстопанствените кучета в общината, залавяне от специализирано звено на бездомните четириноги, изграждане на нов приют за кучета, определяне на места за разходка на домашни кучета, монтиране на автомати за торбички, в които да бъдат събирани екскрементите на кучетата, както и провеждане на информационна кампания.
Приета бе докладна записка за интегрирана система за управление по стандарти за качество на административните услуги на граждани и опазване на околната среда, както и за информационна сигурност. Общинските съветници дадоха съгласие общината да кандидатства с проект за ремонт на част от фасадата на Художествената галерия по програма "Красива България" като тя съфинансира с 52 на сто от нужната сума или 181 896 лева.
 


Сходни връзки

СТИМУЛИРАТ ОБЩИНАРИ С ПОЛОВИНАТА ОТ СЪБРАНИ ПРИХОДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди