изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:54 EEST
ДАНЪЧНА РЕВИЗИЯ УСТАНОВЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ПФК "ДОБРУДЖА"    
НовиниПредложението за изкупуване на акциите на "КЛЦ ТРЕЙД 2001" ООД, което е акционер в ПФК "Добруджа" АД, от общината в Добрич вчера бе оттеглено от дневния ред на заседанието на Общинския съвет.

Кметът Детелина Николова обясни, че изкупуването трябваше да се направи в изпълнение на решението на Общинския съвет за това. След неколкократни срещи с мажоритарния собственик на ПФК "Добруджа" е постигнато споразумение за това. При искане отстрана на общината той безусловно да поеме задълженията на футболния клуб, той отказал. Затова е решено да се поиска данъчна ревизия Тя вече е започнала.
Председателят на Общинския съвет Румен Иванов обясни, че почти е имало готовност да се внесе в Общинския съвет докладната записка за изкупуване на дяловете на мажоритарния собственик в ПФК "Добруджа" от общината. Единственият проблем е било нежеланието на мажоритарния собственик безусловно да поеме задълженията на фирмата.  С цел да се избегне евентуално протакане на процедурата докато трае евентуално обжалване на данъчно ревизионен акт, е решено изкупуването да се извърши след извършване на данъчна ревизия.
След приключването й въз основа на резултатите от нея ще се пристъпи към последващите действия, стана ясно от думите на кмета на Добрич.
Независимо, че изкупуването на акциите на футболния клуб засега е отложено, вчера общинските съветници решиха за тази цел да се заделят 350 000 лева в общинския бюджет. Със заделянето на средствата се осигурява възможност за изкупуване на дяловете на "КЛЦ ТРЕЙД 2001" от ПФК" Добруджа", ако данъчната ревизия приключи до края на годината, обясни кметът.
 


Сходни връзки

ДАНЪЧНА РЕВИЗИЯ УСТАНОВЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ПФК "ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди