изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:52 EEST
КМЕТОВЕ НА СЕЛА СЕ ЖАЛВАТ ОТ ВИСОКИ СМЕТКИ ЗА ТОК    
ИкономикаЗаради неосигурен достъп до имота "Е.ОН България" начислява служебни сметки

На провелото се вчера редовно заседание на ОбС - Добричка кметът на село Божурово Мюзефер Асан сподели, че в селото са се получили множество сметки за ток, в които сумите са драстично  по-високи. Детската градина в Божурово, която обичайно плащала не повече от 100-ина лв. на месец, получила писмо за сумата от 3900 лв., каза Асан. В самото кметство пристигнало известие на 10 октомври за сума от 2000 лв., а само пет дни по-късно - на 15.10. - за още около 1200 лв. В селото пристигнали писма и за над 10-ина къщи, в които дори никой не живеел, а сумите били от 270-300 лв. Председателят на ОбС Славка Петрова поясни в рамките на дискусията, че и в други села кметовете са алармирали за подобни проблеми. Такива случаи имало и в село Черна, където наш читател заяви, че сред получените фактури за дължими суми имало и на хора, които са покойници и на такива, които от години са се изселили и живеят в Турция.
Председателят на ОбС Славка Петрова заяви, че по проблема са водени разговори с местния клон на компанията и при подаване на заявление, от фирмата коригират недоразуменията.
Защо се получава така и по каква методика се отчитат електромерите попитахме "Е.ОН България", откъдето заявиха следното: Във връзка с Вашето запитване, бихме искали да предоставим следната информация: "Фактурирането на консумираната енергия се извършва съгласно Общите Условия на компанията. В случаите, когато клиентът не е осигурил достъп до електромера, се начислява служебна консумация с цел да се избегне натрупване на голямо количество електроенергия. За коригиране на консумацията, според показанията на електромера, е необходимо клиентът само да се обади в телефонния център на номер 0700 161 61 или да посети най-близкия Център за обслужване на клиенти и да заяви проверка на показанията на електромера - услугата е напълно безплатна". От фирмата допълват, че извършват проверка на адреса по заявка на клиента в рамките на седмица и издават корекционна фактура с реални показания на електромера. От фирмата допълват, че всеки клиент е длъжен своевременно да уведомява компанията за прекратяване на отношенията по продажбата на електроенергия. В случаите, при които клиентът не е уведомил компанията за прекратяване на договор за електроснабдяване на даден свой имот, той продължава да изпълнява задълженията си на потребител. От компанията посочват още, че нямат източници за получаване на информация за клиенти освен самите тях и затова се случват недоразуменията с издаване на фактури на покойници. В тази връзка е редно наследниците да уведомяват за настъпилите промени.
 


Сходни връзки

КМЕТОВЕ НА СЕЛА СЕ ЖАЛВАТ ОТ ВИСОКИ СМЕТКИ ЗА ТОК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди