изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 20:32 EEST
2009 Г. - ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ В РУСИЯ    
Култура2009 година ще бъде годината на България в Русия. Това съобщи пред репортер на НДТ съветникът по културните, образователни и научни въпроси при посолството на Руската федерация у нас Сергей Фошкин, който присъства на откриването на първия паметник на един от патриарсите на руската литература Ф. Достоевски.

"Интересът към вашата страна се засили особено тази година, когато всъщност тече годината на Русия в България, а вече е в ход и подготовката на годината на България в Русия, която официално ще бъде открита догодина през февруари в Москва. Сред акцентите в програмата, която е почти готова, мога да посоча голямата икономическа изложба, която ще бъде открита на 28 април у нас в Русия" - каза още Фошкин. Годината на Русия у нас ще завърши с голям концерт на хор Пятницки на 6 декември, допълни още съветникът.
За това, че интересът на руснаците към България е нараснал говори и фактът, че вече хиляди граждани на Руската федерация са собственици не недвижими имоти в България, допълни още С. Фошкин. Той допълни, че руснаци притежават у нас вили, апартаменти и дори хотели.
 


Сходни връзки

2009 Г. - ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ В РУСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди