изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:27 EEST
Излезе книга за българската мафия и властта    
КултураИзвестният германски разследващ журналист Юрген Рот публикува на български език книгата си  "Новите български демони". По-рано този месец Рот беше даден под съд за обида от бившия вътрешен министър и член на ръководството на БСП Румен Петков. В книгата си Рот представя съвременния политически и икономически живот в България, като не пести мрачните истини, известни като публична тайна, но държани встрани от общественото внимание.



Герои в "Новите български демони" са фигури като Ахмед Доган, Бойко Борисов, Майкъл Чорни, Румен Петков, бизнесимперията ТИМ, агентите от бившата ДС, а във фокуса са преплетеностите между висшите етажи на властта и подземния свят.

За книгата си журналистът, изследовател на мафията и организирината престъпност в Западна Европа, използва медийни публикации и документи от посолства и институции, разговори и интервюта с очевидци и главни действащи лица.

Рот се опитва да получи информация за всяко свое твърдение от повече от един източник, като дава думата и на своите "герои".

Пример за това е пространното интервю с един от шефовете на ТИМ – Иво Каменов. Освен че е една от редките публикации за варненската групировка, която е встрани от медийното внимание, това интервю демонстрира механизмите, по които в България е станало възможно престъпни дейности да се вършат напълно законно и дори с "благословията на държавата".

В тази книга предприемам рискования опит да разкрия колко дълбоко са проникнали криминалните структури в политическия, стопанския и обществения живот на България, както и от какво се храни този злокачествен тумор, казва авторът.

Рот казва, че е останал изненадан от начина, по който България обогатява картината на корупционните практики, измамите и тесните връзки между организираната престъпност и държавния апарат.
 


Сходни връзки

Излезе книга за българската мафия и властта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди