изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:34 EEST
РИБАР СЕ УДАВИ В ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО    
НовиниВчера към 15.30 ч. тялото му бе извадено от водолази на 80-100 м от брега. Според директора на ГЗ Живко Гочев се касае за нещастен случай

48-годишен рибар от Шумен се удави в Дуранкулашкото езеро, съобщи шефът на "Гражданска защита" в Добрич Живко Гочев.  Информация за инцидента е постъпила на телефон 112 около 12.00 часа в четвъртък.
Мъжът е бил на риболов с двама приятели. Около обяд влязъл в езерото с гумена лодка. Какво се е случило, никой не знае. "Гадаем дали не му е прилошало, или пък нещо друго," уточни Живко Гочев. След като мъжът паднал във водата, силният вятър грабнал тялото и бързо го отнесъл навътре. Трагедията се случила за секунди и никой от двамата рибари на брега не успял да реагира.
Трима водолази от Варна и вчера издирваха тялото. Кметът на Шабла Красимир Кръстев уточни, че в издирването са включени и технически съоръжения, в това число и тралове. 
Риболовът в Дуранкулашкото езеро е разрешен само в събота, неделя и в празничните дни. Според заповед на МОСВ, категорично е забранено влизането с каквато и да е лодка в езерото. Риба може да се лови само с въдица. Абсолютно е забранен риболовът откъм дигата.
В момента в Дуранкулашкото езеро рибари хващат шаран, сом и бяла риба. Опитни рибари коментираха, че шуменецът може би е влязъл с лодката за сом с герими /паракат/. Геримът представлява дълга около 100-200 метра месина. По нея са навързани на метър разстояние големи въдици за сом, на които се слага стръв - малки рибки. Ловът на сом в Дуранкулашкото езеро е много опасен, твърдят майстори рибари. Тук рибите стигат до 40 - 60 кг парчето. Преди да се стигне до огромната риба, трябва да се скъсат поне три четири въдици, за да има достъп до сома. Със специална ръкавица рибарят пъха ръката си в устата на сома. Тогава рибата изпада в амок, отпуска се и едва тогава може да бъде качена в лодката. Ако сомът е голям и рибарят не е опитен, рибата може да повлече мъжът към водата и да обърне лодката. 
Бракониерите напоследък ловят рибата с електрически ток. Опъват дълъг кабел във водата, пускат ток, зашеметяват рибата и я убиват.
От вчера влезе в сила заповед за забрана на риболова във всички водоеми, съобщиха от "Ловно - рибарския съюз" в Добрич.
 


Сходни връзки

РИБАР СЕ УДАВИ В ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди