изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:52 EEST
Балотаж (ОБЗОР)    
ПолитикаБобошево/Доктор Йосифово. В община Бобошево и в монтанското село Доктор Йосифово се проведе балотаж за избор на кмет. В община Бобошево изборите спечели кандидатът на БСП и НДСВ Крум Маринов, а в Доктор Йосифово - кандидатът на БСП Цело Илиев.


Областния лидер на социалистите в Кюстендил Мая Манолова коментира: "Крум Маринов е спечелил убедително с около 400 гласа преднина и съм изключително щастлива по няколко причини - първо, че БСП се доказа като най-сериозната политическа сила в област Кюстендил, второ, че изборите показаха възможностите на управляващата коалиция, защото спечелихме в тандем с НДСВ и трето - че доказахме, че един кмет може да бъде избран и без купуване на гласове”.
Според Ваня Цветкова, член на Централния изпълнителен съвет на Българска нова демокрация деня са подадени 6-7 жалби за нарушаване на изборния процес. “Масово се агитираше от личните лекари и от който се намери за кандидата на БСП. Ние очаквахме да победим в тези избори, но не без помощта на избирателите на ГЕРБ. Оказа се обаче, че те са леви”, беше категорична тя. “Логично е избирателите на ГЕРБ да подкрепят кандидат на опозицията. Затова и аз напуснах НДСВ, защото те останаха в коалиция със БСП. Оказа се, че на ГЕРБ им отива да подкрепят кандидат на социалистите”, каза още Манолова.
Според окончателните данните на Общинската избирателна комисия в Бобошево кандидатът на БСП и НДСВ Крум Маринов печели изборите за кмет на общината при 72 % избирателна активност. От 2 700 имащи право да гласуват днес своя вот са дали 1 953 души. От тях 1 333 са гласували за Крум Маринов, а 763 за Димитър Сотиров. Броят на недействителните бюлетини е 57, а на действителните 1 896.
В Доктор Йосифово е отчетена е по-висока избирателна активност в сравнение с миналата седмица (80,1%). Разликата между Илиев и кандидатът, издигнат от СДС и подкрепен от Българска нова демокрация Пеко Пемперски, е само три гласа, според ОИК. По думите на Камелия Александрова от ОИК, е много вероятно при толкова малка разлика в гласовете, потърпевшият кандидант да обжалва изборите, което по закон трябва да се случи в седем дневен срок от решението на ОИК.   Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Балотаж (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди